Най - вълнуващия въпрос зимно време.
chaushev88 - помощник
]Колеги дайте съвет къде да бъдат радиаторите и с каква мощност

Прикачен файл

IMG_20180125_155046.png
torbalan - Дървен философ
Е, проектанта не е ли казал къде и какво?
chaushev88 - помощник
Няма проектант,затова пуснах тема ако има някой компетентен да даде мнение то е ясно че ще са под прозорците ще бъдат,в баните ще са лири,но мощността ...
Мощността се смята... Ако беше в апартамент - гледаш в съседа как е и дйстваш...

Ама е къща.

Ако не ти се дават пари някой да ти го сметне, отиваш при търговец, който ти харесва. Той ще ти каже "Абе по толкоз на кубик или на квадрат или нещо подобно". В общи линии ще купиш малко повече глидери, но няма да даваш пари за сметки. Ако са повече не е проблем, ако са по-малко - добавя се...

По-интересно е как си избрал камината? С каква мощност ще бъде?
chaushev88 - помощник
Без да се засягате,знам къде да отида просто ако има някой компетен да каже къде и колко нищо повече,камината ще е около 21kw
Къде - където ти е най-удобно. На теория е най-добре да са под прозорците, на практика няма значение.

Колко - въпрос на сметки. Като си решил, че ще купуваш камина 21 киловата, виж каква мощност ще отдава в радиаторите и я раздели пропорционално на помещенията, които ще топлиш. В помещението, където ще е камината не слагай радиатори.

Ако пък чакаш някой да ти направи сметките за без пари, защото е компетентен, това вече е друг въпрос...
chaushev88 - помощник
Колега,нали това е идеята на форумите да се обменя опит и как една камина ще затопли 42кв стая,не предлагай други идеи
Чаушев, май искаш на готово, мързи те да четеш, а и навремето май не си достатъчно чел.
Никой няма да седне вместо теб да смята, освен........ имам тука съмнения за един човек. Дано се включи и ще сполучиш.
Колегата ти даде идеи точно според въпросите ти.
chaushev88 - помощник
Не се познаваме,че да ме описваш дали ме мързи или не. Аз съм го измислил проекта,но това не означава,че няма по-добър все пак не се занимавам с камини.
chaushev88 - помощник
А моята идея с малкото четене от моя страна е такава:

Всекидневна -4.5 kw
Бойлер: -3.5 kw
Баня:- 2х1kw лири
Спалня :-3kw
Коридор :-2.5 kw
Детска :- 2.5kw

Тема "Проект за камина и радиатори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: