Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, виждам че има много писано по темите с пелетни горелки. Въпросът ми е дали е удачно на котел ОПОП х 424 да се монтира пелетна горелка и ако е къде точно трябва, защото според снимките в интернет едни ги монтирват на вратата а други правят дупка отстрани.
Този котел си е баш като онзи котел

download/file.php?id=118306

Има още дадени снимки в тази тема

viewtopic.php?f=10&t=44543&start=8320

Това е най доброто решение.
Ако има кой да ми преустрои боша така, ще си платя.
transportna - специалист
Привет! Имам котел opop h418. И аз, като теб миналото лято бях изправен пред дилемата, как да си автоматизирам котела. Бях решил да му слагам горелка грейко на вратичката. Говорих с колега от форума, който е направил това на тъста си. Чест и почитания на колегата Lacoste. Отзивите му бяха отлични. Единствения проблем бил по-трудното отваряне на вратичката. И аз си мислех, че може да се постави отстрани, още повече че там нямаш водна риза и спокойно може да се разпробие за да влезе горелката. Но винаги има едно голямо НО. С две думи по-трудно е да се разпробие оригиналната вратичка, отколкото да си сложиш нова ламарина 4-5 мм като нова вратичка разпробита за горелката. Отстрани като разпробиеш ще ти е по лесно, но ще трябва да се лишиш от скарите. Проблем ще ти бъде и малкото място за пепелника особенно, ако гориш слънчогледови пелети. Универсалното решение е: правиш си кутия с височина 45 - 50 см и ширина и дълбочина колкото ти е дъното на котела. Изрязваш дъното на ОРОР-а и после го качваш върху кутията. Разпробиваш място за горелката от която си искаш страна и монтираш. Ще се получи нещо, като от линковете, които са ти дали колегите. Огромното преимущество е голям пепелник, удобство при почистване, горелката ти е от тази страна на която на теб ти е удобно, скарите си стоят и можеш по всяко време да си доизгориш дръвцата останали от минали отоплителни сезони.
Аз си сложих универсална ретортна горелка и съм много доволен от автоматизацията. Горелка можеш да си сложиш каквато на теб ти харесва. Разнообразието и избора е голям.
Дано съм бил полезен. Успех!
transportna написа:
Привет!............
Дано съм бил полезен. Успех!
Това беше полезно. Питящия го е прочел, но не го интересува по натам. Просто консуматор.
Допускам, че може и да греша, но трябваше да отговори, след като е имал възможност да се информира, по питането си.
Здравейте, благодаря за съветите, на този етап ми е малко трудно да връщам отговори, понеже съм на работа, за което моля да ме извините. От прочетеното виждам, че ще има доста работа. Ще се радвам ако има някой от Плевен или региона, който е правил такава преправка и ако е съгласен да видя малко повече подробности
payov - специалист
С малко оглеждане би трябвало да се получи, защо не и на вратичката но с друга горелка .

Тема "Монтаж на пелетна горелка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: