Най - вълнуващия въпрос зимно време.
amigoto777 - напреднал
Здравейте ,как ви се струва идеята на слънчев бойлер Heat Pipe тръби,да се добави и един панел плосък тип с преправяне на бойлера,дали е възможно.Ако някой знае да сподели.Моята идея е да прави всеки ден поне 80-85 градуса при сегашни 60-67 защото ми се увеличи консумацията и не стига. До него да се монтира панел плосък тип с флуид ,дали е възможно и рентабилно и в същото време безопасно.
kalin72 - майстор
Идеята, поне за мен, е глупава. По-скоро си увеличи обема на бойлера, щом не ти стига топлата вода :)
шоп - майстор
amigoto777 написа:
дали е възможно и рентабилно и в същото време безопасно.
Възможно е,

рентабилно е само ако увеличиш обема на бойлера. Абсурдно и неефективно е да се пържи малък бойлер до 80-85 градуса. Далеч по-ефективно е голям бойлер до 55-60 градуса.

безопасно е ако се направи по правилата.

Успехи!
amigoto777 - напреднал
шоп написа:
amigoto777 написа:
дали е възможно и рентабилно и в същото време безопасно.
Възможно е,

рентабилно е само ако увеличиш обема на бойлера. Абсурдно и неефективно е да се пържи малък бойлер до 80-85 градуса. Далеч по-ефективно е голям бойлер до 55-60 градуса.

безопасно е ако се направи по правилата.

Успехи!
Е лошо ли е 150 литра да се загрее до 85 та дори и 90 градуса като ще го разтоварваме,пък и ще има консумация и през деня ,та няма да са постоянни тези градуси,а су увеличение на обема на бойлера решението еподмяна с нов по-голям което за сега не ми е оферта като за 2000 лв.
шоп - майстор
Не е хубаво. Просто не е ефективно. КПД то става нищожно при високи градуси и накрая системата може и нулев добив да има.
Т.е. добива и топлозагубите се уравновесяват.

Можете да монтирате още един бойлер

Тема "Слънчев бойлер -щур въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: