• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ЗДРАВЕЙТЕ,ИМАМ КОТЕЛ ВИАДРУС 29.1КВ ЧУГУНЕН НА ДЪРВА И ВЪГЛИЩА,ТА ДАЛИ ЩЕ БЪДЕ УДАЧНО ДА МУ СЛОЖА ПЕЛЕТНА ГОРЕЛКА И ДА МИНА НА ПЕЛЕТИ.КАЗВАТ,ЧЕ МАЛКО ЩЕ МУ Е КПД-ТО.БЛАГОДАРЯ
grants - специалист
НЯМА ДА МУ Е МАЛКО
Аз нямам такъв котел, но на база многото четене, из форума, мисля, че и двамата са прави.
Монтираш горелката на кутия, тунинговаш с още чугун и ламарина и КПДто ставало прилично.
Въпроса е да си прецениш възможностите и финансите.
Ако не можеш да си направиш нещата сам, продаваш го и купуваш готов комплект.
viewtopic.php?f=10&t=52217
Сега виждам, че темата е започната от grants.
grants - специалист
Идеята на наката е реализирана .Предимството и е че винаги можеш да минеш на друг вид гориво освен пелети.Температурата на димните газове съм я докарал до 75-85 градуса на 1 мощност. 2 мощност 110-120.Нека специалистите да се изкажат според тях как е КПД на котелето което е 23 киловата.
andro440 - майстор
А с тази мощност на котела ,колко стаи топли колегата и каква е температурата в стаята,за димните -ясно ,разхода и площ ,която се отоплява ,не се споменава
grants написа:
Идеята на наката е реализирана .Предимството и е че винаги можеш да минеш на друг вид гориво освен пелети.Температурата на димните газове съм я докарал до 75-85 градуса на 1 мощност. 2 мощност 110-120.Нека специалистите да се изкажат според тях как е КПД на котелето което е 23 киловата.
grants - специалист
andro440 написа:
А с тази мощност на котела ,колко стаи топли колегата и каква е температурата в стаята,за димните -ясно ,разхода и площ ,която се отоплява ,не се споменава
grants написа:
Отоплявам етаж 1 от двуетажна къща.127 квадрате е апартамента,като хола е с конвектор и го отоплявам инцидентно при нужда.Темп.в стаите е от 21 до 24 градуса и боилер 80 л.Миналата година при тази тежка зима изкарах с 4 тона слънчогледови пелети от Харманли (много прахоляк)Тази съм с дървени ,като мине сизона ще пиша.По мое осмотрение 3 тона ще стигнат с клизма. :? :? :?
all4all - специалист
Слънчогледови 4 т евтинджос при зима срещу 3 тона дървесни при пролетен режим... :mrgreen:
Makro - напреднал
Здравейте ,
При преработка на котела на пелети Екотерм проект предлагат чугунени плочи, които се поставят в котела и на практика го правят триходов от двуходов и КПД то се повишава
При закупуване на комплекта за преустройство на пелети в комплект с горелка Bisolid или Green Eco Therm, комплекта е на половин цена !
all4all - специалист
След като ми мина котка път да се включа на газ пак почнах да чета ... :?
Не че съм открил топлата вода, но си зададох въпроси на които потърсих отговор...
Изчисленията ги направих на база тази таблица...
http://www.remixbg.com/software/Table_11.htm
Изводите...
Един кубик газ 10 KW цена за кубика 87>90 ст.
1.350 кг донбас 10 KW цена 45 ст
Икономия мога да имам само ако поставя все горивна горелка за по равномерно изгаряне...
Ако бъркам моля поправете ме... При всегоривната горелка имам право на избор дърва, чипс, пелети въглища и каквото може да прилапа котела ...
  • 1
  • 2

Тема "КОТЕЛ ВИАДРУС" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: