Най - вълнуващия въпрос зимно време.
маймуна мръсна - помощник
прехвалените горелки грейко,къде е проблема,защо не стават на виадрус,калпав ли е котела,или е калпава горелката...
gnt69 - майстор
маймуна мръсна написа:
прехвалените горелки грейко,къде е проблема,защо не стават на виадрус,калпав ли е котела,или е калпава горелката...
Защото виадруса маймуно мръсна е направен да гори кюмюр.
бе не е горил до сега такова нещо :) дизелова горелка... ама скъпУ :)
88% кпд на пелети... при положение че,пелетите са 88% до 93% не ми се рови за данни... не се заяждам gnt69
някак си грейкото не е за котела сякаш...

Прикачен файл

goriva.png
goriva.png (17.52 KиБ) Видяна 4105 пъти
gnt69 - майстор
И аз имам една таблица пък във нея други работи пише.
Прикачен файл:
tablica.jpg
tablica.jpg (48.03 KиБ) Видяна 4085 пъти
За да става виадруса за пелетна горелка трябват доработки. Има колеги с виадруси със доработки и са доволни. Ти сега искаш да гориш пропан бутан във бензинова кола без газова уредба.
шоп - майстор
маймуна мръсна написа:

... може и друго да е калпаво :idea: Пелети, инсталация, топлозагуби, настройки и т.н.
Дай снимки на системата :) Секции, кутия, антикондензен,прегради, температури на димогазове, пелети, помпа, топлозагби, топлоизолация, отоплителни уреди и т.н.?
Ще получиш добри съвети и ще си доволен накрая.
В противен случай само ще си чешем езиците. :idea:
phantom_ - специалист
Давай маймуно мръсна разясни за какво става въпрос? И аз съм с виадрус и с хендс мейд горелка ама съм доволен :wink:
n.ganev - майстор
Айдеееее спретнахме маймунярника :lol: :lol:
:butthead: харесвам ви момчета,от доста време чета форума ииии сам умници са събрали :partyman: беше на дизел,4 секции къща 140кв изолация НИХТ,прозорци НИХТ,тавани НИХТ :-D -15 НАВЪН 5 вътри ако не работи :) после великото грейко рб30 чудо,да ама не нищо свещ в църква 1 година настройки,текеиййки,ламаринки,тухли и др в котела :? ама на дизел не се издържа умалех ...
шоп... за инсталацията си прав,дойдоха некви кефлии :) преди 9, 10год.фърлиха всичко и въздух въздух и тей 10 год не се обезвъздуши :?

Тема "Котел виадрус ниско КПД или просто грешна горелка ГРЕЙКО РБ30... :?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: