Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
от 2 сезона ползвам Вмакс. Горе-долу без сериозни проблеми. От известно време гасне и алармата индикира липса на гориво. Говорих с техник, който ми каза да почистя фотоклетката/под капака горе дясно/ която е в метален тубус. Направих го, но горелката дава същия дефект. Трябва да я рестартирам многократно, докато влезе в работен режим. Има ли решение на проблема?? Благодаря!
m.eit - специалист
difor написа:
Здравейте,
от 2 сезона ползвам Вмакс. Горе-долу без сериозни проблеми. От известно време гасне и алармата индикира липса на гориво. Говорих с техник, който ми каза да почистя фотоклетката/под капака горе дясно/ която е в метален тубус. Направих го, но горелката дава същия дефект. Трябва да я рестартирам многократно, докато влезе в работен режим. Има ли решение на проблема?? Благодаря!
Точно кой модел ти е горелката ,първата или втората,от линка който слагам: http://www.thermodesigntotal.com/bg/p/6 ... 0%B0-B-Max

Има няколко варианта,първите за които се сещам,1-задръстен котел ,2-запушен комин, 3- задръстен кюнец от котела до комина,4-ако е на кутия и котела чугунен ,особено при виадрусите скарата като се задръсти става същият ефект.

При горелката до 30 kw oтвора за въздух(от вентилатора) леко се застъпва от тръбата на горивната камера и има вероятност да се затлачи със пепел,най-лесно се почиства като се отвият 6-те болтчета със ключ десет и се отдели горелката от горивната тръба(предварително се изважда горивната скара)
Ако си сменил пелетите и въздуха ти идва много,също е възможно да гасне!
:weedman:
благодаря сърдечно за съветите.горелката е купена от термодизайнтотал-първата на снимката от линка. но е малко с по друг вид.иначе има същите параметри. ще проверя комина и тръбата от котела до него.чистя котела основно 1 път в седмицата. котела е бош солид-35 квт.ще почистя и вътре горелката с прахосмукачка, както сте ме посъветвали. дано проблема се отстрани, защото ако продължава ще сменя фирмата. ползвам едни и същи пелети/не съм сменял марката и доставчика - доволен съм, дават малко пепел/. РИКО СТИЛ- Тетевен/75% бук, 15% дъб и 10% чам-комбинирани/ купувам ги на 340 лв/т.
Хубав ден пожелавам.

Тема "горелка Вмакс 35 квт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: