• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Уважаеми, дайте съвет ми какво да направя след като прокапа от водната риза на алфа плам 20kw.
Благодаря =D>
gnt69 - майстор
tonixi написа:
Уважаеми, дайте съвет ми какво да направя след като прокапа от водната риза на алфа плам 20kw.
Благодаря =D>
Ако е гаранционна реви на продавача, ако не е търси заварчик.
Да ама не е вече в гаранция, а пък сме в сезон, а нещо което което да я запуши отвътре?
gnt69 - майстор
tonixi написа:
Да ама не е вече в гаранция, а пък сме в сезон, а нещо което което да я запуши отвътре?
Аз поне не знам. Намери заварчик опитен не комшията защото имал електрожен, да погледне дали е възможно.Ако да източване и заваряване за няколко часа предполагам че няма да е проблем.
Чираче - майстор
tonixi написа:
Благодаря =D>
Само прокапа ли, или протече? Вижда ли се дали е пукнатина, или нещо друго?
vlax - майстор
Този урок го играх точно преди 2 години по Коледа. :cold: Не ме питай какво преживях и какви неудобства изпитаха семейството ми.Хората почиват и празнуват,аз заварявам водна риза,магазини с намалено работно време и т.н.Като се замислих водната риза беше станала вече на 25 години и в един момент прецених,че е по-добре да я заваря и да изкара празниците до Нова година и след това да сменя котела.Да но материала беше доста изтънял на места и взех окончателно решение веднага да купя нов котел.Купих нов котел,но от празници нищо не разбрах.
Хубаво беше да сложиш по възможност една снимка от къде тече,да кажеш на колко години е и друго каквото се сетиш.Ако не си заварявал потърси човек, който е заварявал,ако я надуите под налягане и за водна проба още по-добре,хората които се занимават с това задължително ще го направят.
Затова си прецини дали си заслужава ремонта или нов.Успех.
Благодаря, но печката е опакована цялата в ламарина, алуминиеви прагчета, ъгли и т. н. и теча не се вижда като махна брензата и отворя вратите й, е сезон и сега да я разглобя, ще мръзнат чаветата...., ще я снимам и покажа.... :sad:
Hoвoceлckи - майстор
Нещо не разбрах. Теча не се вижда и не искаш да я разглобяваш. За магия ли питаш тогава?
Аз съм запоявал с калай, колкото да изкара сезона. Естествено става дума за частен случай.
На колко години е печката (ризата)? Системата под налягане ли е или е отворена? Колко силен е теча?
Antonii - майстор
Един познат си оправяше пробитите панелни радиатори с рапиди.
Така че може да пробвате този метод.
Hoвoceлckи - майстор
За перални - с гаранция :-D
Бойлери - с кибритени клечки ...
  • 1
  • 2

Тема "Сръбска печка - парно/теч на водната риза" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: