Привет отново на всички съфорумци. Потърсих информация за вакуумните панели за слънчева система. Първо бях се хвърлил на SUNSYSTEM > но нещо напоследък обслужването им май не е на ниво. В смисъл, че техните представители по градове не са достатъчно компетентни. Днешното им посещение на работното ми място, където е инсталирана система с 500л. бойлер с 5 панела и разните му там електроники и помпи > напълно се отчаях. Предния ден забелязвам, че помпата върти напразно и им се обаждам аз. Системата е инсталирана по-малко от година и очаквам, че това си е тяхно обслужване и си влиза в гаранцията. ОБАЧЕЕЕЕ няма такава работа > оказа се, че мини сферичния кран за източване на системата горе на панелите е изхфръкнал от разбата на медната тръба и в същото време по протежението на медната тръба към панелите се е сцепила /цъфнала, като майска роза/. И обяснението на момчетата беше, че вината е наша и ще трябва да си платим....
смешници. Причината за избиването на системата е, че не сме били използвали системата. Можете ли да си представите? До тук добре > питам аз тогава защо се слагат предпазните клапани ... за красота ли? А те от своя страна ми отговарят, че предпазния клапан се активирал на 6 бара налягане, но горе в системата достигало до 8-10 бара и нялагането не отивало до самия клапан, понеже той бил разположен по надалеч....обяснение от класа. Ще ви приложа снимки, ако мога. И така се отказах от панелните, защото си представих същата история вкъщи.
А относно използването на системата > аз всеки ден съм на работа и системата е под наблюдение ежедневно, а самия бойлер не е вдигал над 30-40градуса...
Незнам...
Ами ако можете посъветвайте ме към кой тип система да се ориентирам. Ще съм ви много благодарен!!!

А относно използването на системата > аз всеки ден съм на работа и системата е под наблюдение ежедневно, а самия бойлер не е вдигал над 30-40градуса...
Незнам...
Ами ако можете посъветвайте ме към кой тип система да се ориентирам. Ще съм ви много благодарен!!!