Най - вълнуващия въпрос зимно време.
C.Postolov - помощник
Привет на всички,реших да премина на отопление на газ фирмата изпълнител ми да де оферта в която има три марки газови котлета и не мога да реша кое е по добро, а и цената им е различна доста. Първото котле е Viesssman vitodens 100w 26kw/// второто е Bosch condens wbc 28-1dce 28kw/// и третото е Immergas victrix tera erp 24 kw.Каква е разликата между тях освен цената. Благодаря ви много
naskov - майстор
А какво и колко ще топлим?
C.Postolov - помощник
Апартамент 97кв/м с предстоящо саниране.
naskov - майстор
Мощни котли ти са оферирали. Понеже имам директни впечатления само от Висман, този с диапазон на мощността 4,7-19кВт е напълно достатъчен.
LazarGanev - "Велик майстор"
Vitodens 100-W 4.7-19кВт е едноконтурния вариант на 4,7-26кВт. Последния работи на 26кВт само за БГВ, за отопление - 19.
Питай ги кой ще сервизира котлите - предполагам, че няма да са изпълнителите и тогава става интересно.
C.Postolov - помощник
Питах и за трите котлета те си ги сервизират, фирмата изпълнител. Също попитах каква е разликата между тях отговориха ми, еми това е като Мерцедес, Рено и Дачия :-D
Antonii - майстор
Типичен отговор на продавач.
И те незнаят каква е разликата, та за това се ориентират по цената.
И по цена разликата действително е такава.
Иначе щом немогат да ви предложат котел какъвто ви препоръчват хората по-горе, то се ориентирайте към друга фирма.
С тези котли може да се отопляват две жилища като вашето преди санирането, а след саниране почти три.
LazarGanev - "Велик майстор"
Точно така, не могат да ти отговорят по същество, защото не ги познават, а като не ги познават и сервизът им ще е толкова
C.Postolov - помощник
Лошото е че,в нашия град е само една фирма за газификация и е монопол. Попитах дали има разлика в консумацията на газ на различните котли, отговориха ми да си сравня киловатите на котлите,и че някой хора не искали италианския котел, а немския на Висман бил много добър.Той е и най скъп от другите, а разликата в пари между Висман и Имергаз е 800лв.Направо шах и мат.
zaid1127 - специалист
Вземай Имергаза и не го мисли, нали е с гаранция и е приличен котел.
Ако търсиш мерцедеса обаче не е между тях :-)
Ето това е: https://www.wolf.eu/produkte/heizsystem ... me-cgb-2k/

Тема "Избор на газово котле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: