Здравейте,
Наскоро си купих къща на 1,5 етажа и ми предстои ремон (основен вътрешен)
В момента къщата се отоплява с котел на нафта но незнам колко точно е мощен
иначе е към 2м висок и около 60х60см плус горелка която стърчи!
Понеже ще сменям ел.инсталация ВиК и дограма искам да си предвидя и положа кабели и тъби за подобрение на системата!
Планувам да монтирам слънчеви панели и бойлер с 2-3 серпентини но това ще ми помогне само при отопление и ртопла битова вода
Искам да помисля за охлаждането и вентилацията!<br/>
Насочил съм се към термопомпа въздух-вода с конвектори като съществувщия котел ще остане за да топли зимата!
Нямам възможност за полагане на серпентини или сонди, но панели мога да слагам бол
Само, че не мога да си представя вентилацията какво влияние ще окаже на конверторите
Проблема е че сме пушачи с жена ми и в дневната си се пуши а идеята е да не губя енергия като отварям прозорци.
Тоест искам активна вентилация свързана с термопомпата!
От няколко дни се ровя усилено в нета и не намирам подобни системи, всички системи които има в нета са за непушачи
Ще се радвам на предложения коментари и обсъждания!
Благодаря предварително!
Поздрави!
П.П. Няма да откажа цигарите
Наскоро си купих къща на 1,5 етажа и ми предстои ремон (основен вътрешен)
В момента къщата се отоплява с котел на нафта но незнам колко точно е мощен

Понеже ще сменям ел.инсталация ВиК и дограма искам да си предвидя и положа кабели и тъби за подобрение на системата!
Планувам да монтирам слънчеви панели и бойлер с 2-3 серпентини но това ще ми помогне само при отопление и ртопла битова вода

Искам да помисля за охлаждането и вентилацията!<br/>
Насочил съм се към термопомпа въздух-вода с конвектори като съществувщия котел ще остане за да топли зимата!
Нямам възможност за полагане на серпентини или сонди, но панели мога да слагам бол

Само, че не мога да си представя вентилацията какво влияние ще окаже на конверторите

Проблема е че сме пушачи с жена ми и в дневната си се пуши а идеята е да не губя енергия като отварям прозорци.
Тоест искам активна вентилация свързана с термопомпата!
От няколко дни се ровя усилено в нета и не намирам подобни системи, всички системи които има в нета са за непушачи

Ще се радвам на предложения коментари и обсъждания!
Благодаря предварително!
Поздрави!
П.П. Няма да откажа цигарите