• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
de_tomoff - помощник
Колеги спешно ми трябват мнения конкретно за два продукта , че се замотах и семейството мръзне на ток ( хем скъпо , хем студено ) и жената : :axe:
Спрял съм се на два модела обаче нямам достатъчно инфо за да сравня - Alfa Plam Como 15 и Tim Sistems Aquas 15 , разликата в цената е 110 лв. за първата пише , че има 5 нива на мощност за втората знам , че има чугунена врата и горен капак . Мощности и хвалби от двете фирми са еднакви , комото е малко по-тежко и малко по-грозно . Необходими мощности и т.н. съм ги смятал и са ОК , технически ме интересува , коя е по-пипната.Давайте съвети/мнения [-o<
fbr - майстор
Февруари месец е най-подходящото време за избор на отоплителна система, но за следващия отоплителен сезон.
bmahob - майстор
Като ползвател на алфа плам съм за него макар че не съм виждал другата на живо, за грозотия не съм съгласе .... а относно че е по тежка се сети сам за какво подсказва, алфа плам е име все пак в производството на отоплителни уреди
andy_forresite - майстор
Обърни внимание на разпределянето на топлинната мощност при двата модела. Акуас 15 е 10,7 : 4,3 kw, а Commo 15 е 13+2.
Акуас е за големи помещения. Сложиш ли я в стая 20-ина квадрата ще става 30 градуса.
Спорът за външния вид ще го пропусна. Вкус другар няма ... в повечето случаи.
de_tomoff - помощник
fbr написа:
Февруари месец е най-подходящото време за избор на отоплителна система, но за следващия отоплителен сезон.
=D> Благодаря за смисленото предложение за избор ! И аз не очаквах , че ще ми се наложи , ама пък и вие сте си дървен философ.
de_tomoff - помощник
andy_forresite написа:
Обърни внимание на разпределянето на топлинната мощност при двата модела. Акуас 15 е 10,7 : 4,3 kw, а Commo 15 е 13+2.
Акуас е за големи помещения. Сложиш ли я в стая 20-ина квадрата ще става 30 градуса.
И това го мислих , но нали това е при максимална мощност , при редуцирана е 1,9 ? Ще го помисля пак , благодаря за напомнянето.
de_tomoff написа:
andy_forresite написа:
И това го мислих , но нали това е при максимална мощност , при редуцирана е 1,9 ? Ще го помисля пак , благодаря за напомнянето.
И на какво се спря, че и аз съм пред същата дилема. Клоня повече към Акуас 15, но няма много инфо за нея.
bmahob - майстор
Алфа плам е доказана марка в отоплителните уреди вече доста години 2 сезона са коммо 21 много доволен, единствено ме е ядче не си взех 15-ката, ама като избирах нищо не разбирах не знаех и за това място тук :-D :-D :-D :-D надеждата ми е че ще стягам след някоя година тавана над мен с 1-2 стаи с баня и малко ще компенсирам
Ивелин Петров - специалист
Здравейте,

Вече една година съм горд ползвател на Алфа Плам комо 15. Изключително съм доволен от всичко - топлина, разход на горене, почистване и т.н. Препоръчвам ти я на 100%, тъй като плащаш за качество, уют и ефективност в едно. Не съм имал опит с другата камина, но с Алфа Плам-а за един отоплителен сезон (ноември-март) съм изгорил 1 тон пелети, като отоплението е около 12 ч/ден (почивните дни повече), работи ми 1 ч. след запалването в модулация, харчейки около 1 кг/ч. Гореща препоръка да си направиш системата с термоглави. Това от мен и успех!
kaptagona - специалист
пон май 28, 2018 3:50 pmИвелин Петров написа:
Здравейте,

Вече една година съм горд ползвател на Алфа Плам комо 15. Изключително съм доволен от всичко - топлина, разход на горене, почистване и т.н. Препоръчвам ти я на 100%, тъй като плащаш за качество, уют и ефективност в едно. Не съм имал опит с другата камина, но с Алфа Плам-а за един отоплителен сезон (ноември-март) съм изгорил 1 тон пелети, като отоплението е около 12 ч/ден (почивните дни повече), работи ми 1 ч. след запалването в модулация, харчейки около 1 кг/ч. Гореща препоръка да си направиш системата с термоглави. Това от мен и успех!
Браво колега, аз изгорих 2 тона.
  • 1
  • 2

Тема "Alfa Plam vs Tim Sistems" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: