Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gardenER-- - специалист
Леко полеко успявам да намаля проблемите с парното, но този ме мъчи вече два дена, като сериозно се замислям да си сваля леглото при котела... Историята на помещението:
Около 20-25кв., до тази година беше барака, от тази вече котелно. Помещеноето е само на тухла, затворено е като цяло, но в единия край, не е иззидано до покрива. Когато фирмата монтира парното ги попитах какво да правя с помещението, да му лепя ли стиропор, те ми казаха единствено да сложа врати, за да не духа към него - ок. До миналите дни, когато навън беше +3-4 градуса, парното като го настроя на 70 градуса примерно, вдигаше и от 2 до 4 часа държеше температурата без проблем. Сега при студовете едвам загрява 60, да не говорим че на всеки кръгъл час слагам по две лопатки... За днес отидоха около 70кг въглища... Възможно ли е вътре в помещението да му е студено (под 0) и това да е причината?
Viadrus u22 Basic 40.7kW
Топля с измислен бобовдол.
preslav - майстор
Ако кажеш и какво се опитваш да стоплиш с този котел, кубатура на помещенията, изолация, дограма и т.н. ще получиш още уточняващи въпроси за автоматика, настройки, а след това ще стане ясно дали въглищата са измислени или системата е проектирана гьотере.
LazarGanev - "Велик майстор"
Градинарю, не, че на котела му е студено, а на къщата :-D ! Увеличават се топлозагубите и оттам и разхода. Де да беше само при тебе :cool:
шоп - майстор
Поизолирай си котелното. Как така гола тухла и като не е до тавана предполагам на места свети.
Но не ползвай стиропор. Той няма място в котелното. Каменна вата на листа е по-добро решение.
sian - специалист
Ще има голяма разлика ако опиташ с руски въглища.
gardenER-- - специалист
Съмнявам се на къщата да й е студено... Нали все пак идеята да затопля е като вдигна градусите, да но едвам вдигам 70, каъо в повечето случаи стига примерно 65 и след 15 мин започват градусите да слизат надолу. Също така въглищата след падането на студовете изгарят по странен начин... Вкарвам дребни въглища и ги изкарвам на топки.

Отоплявам около 150кв. без изолация.

sian - днес мисля да пробвам отново с донбаски
LazarGanev - "Велик майстор"
Имах предвид, че увеличават топлозагубите на къщата в тоя студ и е нормално да гориш повече въглища, но явно въглищата ти са калпави и не горят
шоп - майстор
пон дек 03, 2018 12:31 pmgardenER-- написа:
Вкарвам дребни въглища и ги изкарвам на топки.

1000% съм убеден, че това са пернишки пляки. Който Ви ги е продал за бобовдолски Ви е измамил.
andy_forresite - майстор
Ех този ПеУник... Знаете ли с какво перничани си търкат билетчетата от лотарията?
preslav - майстор
пон дек 03, 2018 1:17 pmandy_forresite написа:
Ех този ПеУник... Знаете ли с какво перничани си търкат билетчетата от лотарията?
Казвай - това не съм го чувал!
Иначе на питащия въпросът му се изясни - котелното в средата на хола и при -10 всички около котела.

Тема "Котелът загрява трудно и бързо изстива" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: