Най - вълнуващия въпрос зимно време.
От скоро ползвам бърнит 25. При работа шнека изсава страшен ръмжащ звук сякаш печката ще се разпадне. Настройчика каза че не е опасно , а и неговата била дефект.... разходя ми се вижда меко казано огромен. За 24ч. близо 45 кг със заводските настройки. Дайте мнения да намаля ли подаването на степените на шнека ибръмченето опасно ли е. Според мен жули в някакви ламарини, но комшията предположи,че е от мотора... но е много шумно, чува се през две стаи.
maistora1965 - специалист
Каквото и да ти кажем ако е в гаранция трябва да се разбереш с инсталатора/настроичика/.
Чираче - майстор
Настройчика няма какво да те успокоява. Не е нормално да има стържене. Направо да си взема шнека, и да ти монтира НОВ.
burner - специалист
При мен два пъти за две години се получи шум при работата на шнека, нещо средно между скърцане и стъргане. Изваждах пелетите, почиствах шнека с прахосмукачка и капвах на няколко пъти по някоя капка двигателно масло, като при това пусках шнека да върти. Шумът изчезваше. Тази година още не ми е правил този номер. Отначало започва с леко прискръцване, после се усилва по сила и време. Шнекът стои под ъгъл, маслото се капва само в долния край, в който лагерува. Като че ли имаше тефлонова втулка там, вече не помня, но се вижда добре и мястото е достъпно. Няколко капки, стекли се по една клечка са предостатъчни.
Относно разхода...Зависи от площта, изолацията, пелетите, температурата, която постигаш в стаите. Аз сега замерих, за 8,5 часа - 6 кг. Температура на водата 46 гр, в стаята - 22,7. Твоята е по-мощна.

Тема "Бърнит 25" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: