Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Van Ben - помощник
Здравейте,
Накратко проблема е, че не може да влезне в режим на модулация.
Процеса на горене при зададени 60° Т на водата, стартира със запалване и стига до стенд бай ( на 65° Т на водата) за около 15мин. Остава в този режим докато Т на водата не падне до 55°. И така процеса се повтаря циклично. Притеснява ме, че процеса на запалване и догонване на зададената Т на водата е бурен и с голям разход на пелети( пълни чашката до горе с пелети). Така според мен влизам в преразход на гориво и пепелта е в големи колочества ( налага се ежедневно почистване не само на горивната камера, а и нандруги отделения). В редките случаи, когато остане в модулация се наблюдава поддържане на темперетурата с малък разход на пелети (пуска си по две три пелетки колкото да държи горенето). Доколкото съм запознат трябва да работи в модулация. Когато е в модулация не се наблюдава пушене през димоотвода. Когато върти програмите са наблюдава бял пушек при бурното горене, на моменти доста плътен. Имам ли проблем и как да го реша? Поддръжката на фирмата от която е закупен не й се занимава особено. Благодаря на отзовалите се!
filmatoplo - майстор
Явно котела е по мощен от колкото трябва ,също сега е още топло ,или не се ползват всички консуматори .Ако котела е пуснат без особени настройки и наблюдение какво се случва ,той фабрично е настроен с по големи стойности ,тоест при теб са необходими за около 15 киловата а котела ти е на 25 :wink: .Както и да е котела вече е купен ,намалете му мощността или направо му намаляйте стойностите на подаване и въздуха .Какво му е управлението Фумис или някакво друго.Снимай го .
bmahob - майстор
Проблема действително е в настройките, нонтова с дима какго виждаш!?!
filmatoplo - майстор
Явно пуща много гориво,както и тръгва на пълна мощност която има ,този котел копира по конструкция един по добър котел ,но дали е с 2 вентилатора като по добрия .Срещал съм такова управление :? ама къде.
Van Ben - помощник
чет окт 15, 2020 8:19 amfilmatoplo написа:
Явно котела е по мощен от колкото трябва ,също сега е още топло ,или не се ползват всички консуматори .Ако котела е пуснат без особени настройки и наблюдение какво се случва ,той фабрично е настроен с по големи стойности ,тоест при теб са необходими за около 15 киловата а котела ти е на 25 :wink: .Както и да е котела вече е купен ,намалете му мощността или направо му намаляйте стойностите на подаване и въздуха .Какво му е управлението Фумис или някакво друго.Снимай го .
Телефона ми прави прекалено големи снимки, не мога да ги кача. Управлението е като това от видеото, което е качено от колегата по-долу. Котела го имаме от миналоя отоплителен сезон. Скъса ми нервите. Отопляваме 110м2 къща, с 3 радиатора по 180см на 80см, 2 радиатора по 150см на 80см, една лира и бойлер. Имаме и подово, но не го пускам защото хептен ще се оплешим. Жегата е нетърпима. Предполагам му е малко водата ковто подгрява. Казаха минче трябва да се инсталира в системата съд с 200л вода, като буфер.
Настройки от потребителското меню:
1.Мощността е на автоматичен режим( пробвал съм и на ръчен, по-лошо). При стартиране работи на 5 докато стигне в модулация на 1.
2. Auger Calibration е на - 1.
3. Fan Calibration е на 0.
Как да намалямпритока нанкислород?
Van Ben - помощник
чет окт 15, 2020 8:29 ambmahob написа:
Проблема действително е в настройките, нонтова с дима какго виждаш!?!
Наблюдавам димоотвода отвън нампокрива.
filmatoplo - майстор
Ако го ограничиш до 2ра или 3та степен не е ли по добре ,в смисъл да се ограничи до 10-12 киловата .Понеже пишеш разни настройки -четеш ли и такива за шнека на стемените и вентилатора за степените ,там колко работи шнека при палене и въздуха при палене.
Последна промяна от filmatoplo на чет окт 15, 2020 7:21 pm, променено общо 1 път.
Van Ben - помощник
При монтиране на котела заради не добре направен димоотвод се образува огромно колочество конденз в котела ( беше... не искам да си спомням). Тогава поддръжката от фирмата пипаха настройките с цел елиминиране на конденза. Съответно преправих целия димоотвод и с конденза приключихме. Мисля си че тези настройки които въведоха не са ок с нормалната работа сега без конденз. Дали не е по-добре да задам фабрични настройки и след това да се донастрои?
filmatoplo - майстор
Ако четеш в менюто настройки за съответните степени 1-2-3-4-5 шнек и въздух напиши ги.
Van Ben - помощник
Exhaust T: 93
Water T: 58
Presure: 0
Air flux: 429
Fan speed: 1890
Auger ON: 1040

Тема "Проблем в настройките на Алфа Плам Гранде 28kw" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: