• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
maistora1965 - специалист
Привет на всички и да са ви весели празниците но аз имам проблем които трябва да реша възможно наи бързо за втори път ми се случва да заваря пепелника почти пълен с неизгорели пелети а причината е че вентилатора спира само бръмчи но не се върти предполагам че причината е в ниското напрежение на мрежата около празниците.за съжаление нямам с какво да го измеря в момента но не виждам друга причина защото като вдигна оборотите ръчно тръгва интересува ме ако взема такъв https://vikiwat.com/ac-ac-stabilizator- ... 500ws.html стабилизатор на напрежение ще се оправят ли нещата.Мои колега има такъв и не го ползва.
Последна промяна от maistora1965 на вт дек 24, 2019 6:50 pm, променено общо 1 път.
plamen6703 - майстор
Докато не уточниш причината не бързай да купуваш стабилизатор на напрежение, има вероятност да се окаже, че си хвърлил пари за глупости :wink: !
Весели празници! :partyman:
Майсторе, твойта почна шести сезон, нали?
Разбрах също, че тия проблеми, с напрежението, са ти отдавна, само не разбрах дали си измервал.
От кога спира вентилатора? Колко ли кубика е превъртял? Дали не иска едно леко обслужване или смяна?
Не те разубеждавам за стабилизатора.
Прикачен файл:
DSC_1491a.jpg
DSC_1491a.jpg (53.76 KиБ) Видяна 1477 пъти
вт дек 24, 2019 6:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
Майсторе, твойта почна шести сезон, нали?
Разбрах също, че тия проблеми, с напрежението, са ти отдавна, само не разбрах дали си измервал.
От кога спира вентилатора? Колко ли кубика е превъртял? Дали не иска едно леко обслужване или смяна?
Не те разубеждавам за стабилизатора.
За сезона си прав а за Грейкото нищо лошо не мога да кажа проблема е че работи без проблем при друг собственик аз в момента съм с това и вентилатора е WPA 06 или 07 не помня кой беше по слабият.
Валтер Желязков - специалист
Пробвай със смяна на кондензатора. На wpa 07 е 0.68 uf, сложи му 1 uf.
https://vikiwat.com/raboten-kondenzator ... vac-1.html
И на мен ми се въртеше нещо подобно в главата но тази част от електрото не ми е силна а дали в кондензатора може да е причината че като сваля оборотите на 20 процента или по малко не иска да тръгва а само жужи.благодаря и весели празници.
plamen6703 - майстор
Погледни логично на нещата, примерно домашен вентилатор като събере прах и почва да тръгва трудно на ниски обороти, чуди се дали да завърти... като вдигнеш степента на оборотите вземе, че завърти.... като му направиш профилактика да го почистиш и вземе, че след това заработи нормално :) пробвай първо с почистване и профилактика, кондензатор не купувай, освен ако не искаш да се запасиш с един кондензатор! :partyman:
В този случай може кондензатора да си е наред. При мен развърта от около 14% и има ефективност от около 16-18%, но му сложих 1 uf, с по-малкия тръгва от около 20%. Като отвориш ириса на вентилатора на двигателя производителя пише 1 uf, но производителя на вентилатора е сложил 0.68 uf.
filmatoplo - майстор
Кондензатор -по това което обясняваш . :wink: Управлението ти какво е ,имаш ли реостат на вентилатора -да не е намален от него на минимум.
От това което съм чел, вентилатора е с фазово регулиране и под определен процент мощност не развърта, а само бръмчи. На maistora1965 предполагам е wpa07, варианта за намаляване е смяна на кондензатора с 1 макс 1,5 uf или притваряне ириса на входа. Мога да му дам за проба и 30 ватов вентилатор. Захващането е същото и има клапа с противотежест на изхода, която ограничава тягата на комина в стенбай режим.
  • 1
  • 2

Тема "Стабилизатор на напрежение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: