Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте проблемът е следния имам свързан вентил който да пуска само топла вода в серпентината,но се оказва че той е постоянно затворен и ме съмнява че не е свързан правилно понеже аз си го правих САМ. Ето снимки на Термостата и вентила някой може ли да ми каже къде да вържа вентила към клемите където пише помпа ли.....? И там където пише температурен датчик lm335 трябва ли да свързвам нещо.

Прикачен файл

50818473_627419707709152_2293763795945783296_n.jpg

Прикачен файл

50770375_987692894769170_6724303499875581952_n.jpg

Прикачен файл

50632848_238508250431078_5932883169165443072_n.jpg
50632848_238508250431078_5932883169165443072_n.jpg (61.34 KиБ) Видяна 1904 пъти
Andri01 - майстор
Вържи вентила на "N" и "NC" от картинката в дясно. така ,при достигане на настроената температура,NC / нормално затворен/ ще отвори и вентила ти трябва да спре водата към серпентината. Но провери,той дали е затворен в обезточено състояние. Да не е обратен. В такъв случай ще ти трябва междинно реле.
съб яну 26, 2019 4:59 pmAndri01 написа:
Вържи вентила на "N" и "NC" от картинката в дясно. така ,при достигане на настроената температура,NC / нормално затворен/ ще отвори и вентила ти трябва да спре водата към серпентината. Но провери,той дали е затворен в обезточено състояние. Да не е обратен. В такъв случай ще ти трябва междинно реле.
[/qu

А как да проверя " дали е затворен в обезточено състояние " .И трябва ли да слагам някакъв датчик на клемите в ляво.... благодаря ти за отговора
Andri01 - майстор
Остави изключен вентила - махни единия кабел от него и виж дали имаш поток на топла вода към серпентината. Ако нямаш-значи е затворен. Ако имаш: или е НО /нормално отворен/ или е дефектен. Сега видях : на вентила ти пише- NC,това би трябвало да значи Normal Closed, т.е. нормално затворен,без напрежение. Виж също така ,дали ти работи термостата-дали NC отваря,при настроената температура.
съб яну 26, 2019 5:23 pmAndri01 написа:
Остави изключен вентила - махни единия кабел от него и виж дали имаш поток на топла вода към серпентината. Ако нямаш-значи е затворен. Ако имаш: или е НО /нормално отворен/ или е дефектен. Сега видях : на вентила ти пише- NC,това би трябвало да значи Normal Closed, т.е. нормално затворен,без напрежение. Виж също така ,дали ти работи термостата-дали NC отваря,при настроената температура.

Работи правилно аз просто не съм го вързал както трябва .Но все още не разбирам термостата който е настроен на 35 градуса примерно от къде взема тази температура ТРЯБВА ли да свържа датчик към клемите от лявата страна и да поставя до някоя тръба да взима температура от там..
На термостата трябва да свържеш термосензора и му долепи крайчето до подаващата тръба, по възможност на метална повърхност! После му навий нещо за топлоизолация отгоре!
съб яну 26, 2019 5:51 pmТрифон П.Трифонов написа:
На термостата трябва да свържеш термосензора, който пък да го пъхнеш в гилза на бойлера.
Датчика си го свържи към клемите и му долепи крайчето до подаващата тръба, по възможност на метална повърхност! После му навий нещо за топлоизолация отгоре!

Значи като купих вентила и термостата ми дадоха само тези 2 неща значи да си купя температурен датчик и ще го свържа към термостата и другия край на тръба това е ясно. А първото изречение нещо не разбрах явно ще търся човек да дойде на място
благодаря ти много .... май е излишно да ви занимавам
Поправих си мнението.
Този термостат с външен сензор ли е или е за долепяне до тръбата?
съб яну 26, 2019 6:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Поправих си мнението.
Този термостат с външен сензор ли е или е за долепяне до тръбата?

този термостат при покупката беше само самият той нямаше нищо към него ,но следкато има клеми за датчик значи ще купя и ще го свържа към него
Andri01 - майстор
Външен датчик-LM335. Но би трябвало да ти го дадат с термостата при покупката. На картинката ти дават как се свързва. Аз въобще не обърнах внимание ,че датчика не е свързан :).

Тема "Проблем с Бойлер свързан към парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: