Здравейте,имам нужда от малко помощ за отопление на къща.Прочетох доста,но винаги има какво да се желае.На въпроса:до сега греех къща на два етажа(по 75кв. на етаж) с котел Dakon-24kw(сега мисля че са Bosch) и горелка Burnit 30kw.Горелката е от по хубавите със шнек в нея.Системата ми е отворена,или първо топлото отива на тавана и от там се разпространява по радиаторите.Монтирани са 115 глидера на 500 височина.На бойлера му врътвах крановете,защото не можех да го сгрея и го карах на ток.Една зима я изкарвах с около 4.5т чамови пелети.Като цяло съм доволен.Сега ще трябва да отоплявам още две стаи и баня в къща,която е разположена на три метра от моята.Задължително ще сменя котела,защото е стар и вече е дал своето,но не знам какъв точно да взема.Намислил съм системата да е с буфер 1 тон и от този буфер две помпи да разпределят топлината съответно за моята къща и двете стаи в отдалечената къща,като помпите ще се командват от стайни термостати.Всичко това нещо ще се прави от фирма,но искам да се допитам и до вас.Каква е разликата в КПД-то на изцяло пелетен котел и комбиниран котел?От прочетеното разбрах,че грейко експерт е доста често използван от потребителите на форума и са доволни.Той изцяло пелетен ли е или е комбиниран?Дали 30kw котел и моята горелка 30kw ще стигнат за отоплениетона това което съм запланувал?Да кажем,че ще са около 160 глидера и бойлер.