Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ridik - специалист
Здравейте,предстои ми покупка на газов котел и попаднах на обява в която се продава BOSCH Condens 2500 W WBC 24-1 DC.Доколкото разбирам от означението става дума за 3-24кв. котел , но не съм сигурен дву или едноконтурен е.Другото което ме притеснява е , че котела е с турски произход тоест надписите по него са турски. Как седи въпроса с евентуална гаранция на такива уреди? Може ли да се търси гаранция от Бош България при свързване от оторизиран представител?Прочетох доста теми относно оразмеряването на газови котли, но все пак да попитам - имота е еднофамилна двуетажна къща с изолация 5см стереопор и ал.дограма с термомост.Засега отоплявам само 1ви етаж с площ от 110кв.м с котел на твърдо гориво, но с намерение за по-късн отопление и на 2ри етаж с площ от 80кв.м.Сегашната ми инсталация е само на първия етаж и се състои от ал.радиатори Н600-90бр.Знам ,че е малко общо като инфо ,но как мислите избрания котел добър ли е като вариант?Ще има ли мощност за да отоплява и втория етаж , ще прегрява ли, ако отоплява само първия етаж известно време въпреки минимума от 3Кв . Между другото някой има ли представа тези котли турско производство ли са или немско.Не съм търсил досега съвет от фирма тоест не са дошли още на оглед. Пиша първо тук понеже от всяка тема, може би съм останал с впечатлението, че фирмите предлагат котли на 90 процента преоразмерени спрямо потребностите на имота в зависимост от това какви наличности имат и на кой са представител.Ето и снимка на въпросния
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 40931h.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 40969s.jpg
шоп - майстор
Продаваче не дава ли гаранция?
Аз миналата година си купих втора ръка за смешни пари един Viessmann Vitodens 200

По фабричния номер на котела от Viessmann бяха така любезни да ме информират за цялата история. Дата на производство, дата на покупка, дата монтаж, сервизна история и т.н.

Дадоха ми телефони на оторизирани техни регионални представители, които могат да сменят дюзите от метан на пропан-бутан да направят профилактика и когато мина пак на метан да подвържат котела, да оформят паспорта и всички документи.

Изобщо ако котела го купуваш от представител на Бощ за БГ се информирай за всичко.
ridik - специалист
Котела се продава от частно лице по думите му закупен заедно с жилище.По снимките които ми изпрати явно чисто нов само разопакован , без комин , стаен термостат или нещо друго .Просто само котел.Явно вкаран от Турция , а дали е турско производство или не, не знам даже Бош произвежда ли такива котли в Турция.
LazarGanev - "Велик майстор"
Няма как да е купен заедно с жилище. Някой си го е внесъл с надежда да си го монтира, но е ударил на камък. Дори и да успееш да го озакониш с повечко пари, не разчитай на гаранция от Бош, нито на някакъв сериозен съпорт. Примиряваш се, че не можеш да разчиташ на сервиз или на скъп такъв. Производството е с различни спецификации за различните страни и региони, а България не е в една група с Турция
ridik - специалист
Значи няма как да стане покупката.А някой относно параметрите на жилището спрямо такава мощност котел?

Тема "Газов котел и още нещо." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: