Най - вълнуващия въпрос зимно време.
preslav - майстор
Седя и си мисля, а по едно време се усещам, че само седя - казал го бил един млад старец, който седял на дървен камък в близката далечина.
Та и аз се усещам, че все повече седя, по-малко мисля и изобщо не действам.
Това, че ще е подов вече съм го измислил, но приемам всякакви забележки със съответната аргументация.
12000 BTU също е измислено, но не от мен - стандартен хол 21-2 квадрата в панелка с южно изложение, предпоследен етаж, дограма подлежаща на смяна, липса на външна изолация.
Питането ми е за максимално безшумен, комфортен, надежден климатик и модел.
Спрял съм се на https://vimax.bg/index.php?route=produc ... gKz5_D_BwE и ще ми е интересно ако получа отзиви от ползватели на тази машина.
Интересно ще ми е да чуя и отзиви за други марки и модели, предимства, недостатъци, излишни функции. Мицубиши се спрягат за добри климатици, Дайкин, Фуджитсу също, но като цяло всеки си харесва неговото, без да се аргументира защо е направил точно този избор.
nikolov333 - майстор
https://vimax.bg/podovi-klimatici/podov ... las-a.html

Ей това за мен е най-добрият модел, подов климатик.. Тих и комфортен. :partyman:
preslav - майстор
съб сеп 14, 2019 10:33 pmnikolov333 написа:
https://vimax.bg/podovi-klimatici/podov ... las-a.html

Ей това за мен е най-добрият модел, подов климатик.. Тих и комфортен. :partyman:
Звучи добре като описание, но специално девятката идва на кантар за 20-22 квадрата панелка.
Съвсем лично и много субективно, Дайкин не е моята марка. Може и да се навивам без причина, но Дайкините имат склонност към непостоянство в качеството.
nikolov333 - майстор
Баш този модел, няма такава склонност.. :-D
Забелязал съм, без да съм специалист, че по малките климатици имат по голяма ефективност, а освен това, не знам защо, мисля си, че девятката е по подходяща. Нямам наблюдения никакви, над марки и модели, но като отявлен сноб, вече ще си купувам само табели, а те са Дайкин и Митсубиши. Има и още една две табели, почти на този уровен, има и още доста доволни клиенти от други марки.
Не знам дали казах нещо или просто така си мисля.
preslav - майстор
Не споря, нямам и никакви наблюдения върху конкретния модел Дайкин - наблюденията ми са само върху 3 Дайкина, от които 2 тракат, единият вътрешното тяло, другият външното. Иначе идеята предният панел да се нагрява и да имитира радиатор много ми допада, най-вероятно по този начин постигат ниското ниво на шум. В моя случай климатикът ще е подарък и не ми се дават пари за още един климатик, особено когато говорим за хол в панелка, където външните шумове надвишават този от вътрешното тяло.
Трифоне, не знам защо, но и аз виждам, че КОП-овете на малките машини са по-големи от тези на големите и все пак имам опит с малка машина, която работи на предела си при ниски температури - предпочитам 2.0 литров атмосферен дизел пред 1.2 турбиниран със същата мощност. Не ги знам как ще си карат машината младежите, но аз открай време не топля постоянно, а само при нужда.
Както обикновено се получава в този форум, аз вече съм направил избора си, но исках да си сверя часовника, а петте години гаранция и дизайнът също наклониха везните в посока на ТУшибата.
VLADO66 - майстор
Всяка фирма има евтини и тракащи модели и такива във високия и ефективен клас.Ако не се лъжа, Нексурата може да работи и като радиатор.
preslav - майстор
Напълно е възможно при достигане на зададената температура да се разчита само на конвекция - не съм специалист и не знам колко биха могли да излъчват 950*600 мм. при съответната температура на "фреона". Във всички случаи е интересно решение.

Тема "Избор на подов климатик" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: