• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Здравейте,
Знаете моята система как е, имам малък кръг ( Ладомат, управляван от контролера на горелката) и голям кръг - тръпътен винтил с моторна задвижка, и радиаторна помпа, управлявани от Контролер за управление на отоплителни кръгове - Интиел.
Та, вече втори път забелязвам как контролера е угасил помпата, затворил задвижката, обаче горелката си гори, и на втория етаж имам парно, но на първия - не...
Не мога да видя нищо на дисплея на конторлера, защото е просто не се вижда нищо - очевидно е заминал....
Та, интересува ме, тъй като контролера е настроен преди години, когато се виждаше дисплея, по външна температура, дали това, че навън е около 10 градуса, контролера изключва? Преди години не бях забелязъл подобно нещо...
И друго, ако контролера е за смяна, дали да го подменя, или изобщо да преправя начина на работа на задвижка и радиаторна помпа, но как, и с какво по-добро?
Благодаря, и наздраве :)
Този контролер изключва помпата и затваря трипътния когато няма нужда от отопление или отоплителната вода е превишила зададената температура трайно, независимо от начина на определяне на температурата ѝ (еквитермично, ръчно или от СТ). Можеш да си припомниш като прочетеш PDFа на Интиел. Ползвам новия модел, избран след като се образовах от старата ти тема.
На първия етаж нямаш парно, щото няма баланс между двата етажа и топлото му е по лесно да бяга нагоре.
Може да го направиш с един голям кран, поставен на щранга след отклонението за първия етаж или с притваряне на секретните вентили на всички радиатори на втория етаж. Второто е по сложно.
На твое място, бих си купил нов контролер или бих ремонтирал този. Петьо ще го направи качествено, в срок и срещу съвсем нормална цена.
Не виждам, за тази конфигурация, по добър начин.

Всъщност, как така, след като помпата е спряла, задвижката е затворена, на втория етаж има топло, а на първия не? Замисли се! Че контролера е за ремонт или смяна ясно е, но можеш и сам да опипаш тръбите и да разбереш липсващата информация. Може и с подходящ термометър. Две температури са, като зададената не я знаеш, но може да премериш приблизително текущата, точно върху сензора. Добре е да премериш и на щранга, където е отклонението за 1вия етаж, какво се отклонява, за него и какво ходи нагоре.
kalin72 - майстор
Благодаря ти, Трифоне!!
Точно така, и аз се учудих как, след като винтила е затворен, горе са топли радиаторите, но го отдадох на това, че не е 100% затворен.
Другото, след като рестартирах с изключване/включване контролера, всичко тръгна както трябва...
Та, очевадно ще сменям контролера...
съб ное 02, 2019 9:31 pmkalin72 написа:
...
Та, очевадно ще сменям контролера...
Не бързай, забил е от аномалии, пратени от ЕРПто сякаш, щом с рестартиране тръгва. Втора година си карам системата през UPS. Казват, че за пелетарници е излишно, но на мен ми осигурява и други джаджи(печка и инкубатор, в бъдеще и газов котел). Поне някаква защита трябва да има, щото без отопление зимата.....ъъъъ!!! Кофти е аварийно да сглобяваме кюнци.
kalin72 - майстор
Ами дисплея не се вижда, какво да го правя? Ремонт, хубаво, ама...дали няма да е около нов контролер? А и този е преживял 3 години пушеци от котел на дърва...та, вероятно някъде пътечки са се надигнали, елементи са на път да умрат...знам ли :)
4799inpl64 - специалист
съб ное 02, 2019 10:08 pmkalin72 написа:
Ами дисплея не се вижда, какво да го правя? Ремонт, хубаво, ама...дали няма да е около нов контролер? А и този е преживял 3 години пушеци от котел на дърва...та, вероятно някъде пътечки са се надигнали, елементи са на път да умрат...знам ли :)
За помпата ползувам едни китайки,с дисплей-за има няма една кутия цигари.Ужким релето е 20а,ама не знам за задвижката дали ще удържи,иначе са на 6.
vlax - майстор
нед ное 03, 2019 3:03 pm4799inpl64 написа:
За помпата ползувам едни китайки,с дисплей-за има няма една кутия цигари.Ужким релето е 20а,ама не знам за задвижката дали ще удържи,иначе са на 6.
Я дай линк ,снимки,повече инфо
:partyman:
4799inpl64 - специалист
нед ное 03, 2019 3:07 pmvlax написа:
От алиекспрес--контролер за инкубатори,каквито ги душа иска.
Хн-w3001 или w1209.
нед ное 03, 2019 4:52 pm4799inpl64 написа:
Хн-w3001 или w1209.
Я потърси в сАлиекспреса "Контролер за управление на отоплителни кръгове" и ги питай пет пари ли чини! Може да пробваш и в Интиел.
После може да помислиш дали има нещо общо.
4799inpl64 - специалист
нед ное 03, 2019 6:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 03, 2019 4:52 pm4799inpl64 написа:

Хн-w3001 или w1209.
Я потърси в сАлиекспреса "Контролер за управление на отоплителни кръгове" и ги питай пет пари ли чини! Може да пробваш и в Интиел.
После може да помислиш дали има нещо общо.
С вас пожарникарите,като почнеш от Ипон,не може да се говори.Цезар знаеш ли кой е?Ами той,тьпанара е казал ,че има повече от сто начина да утрепеш куче.Не трупам мнения като теб и не съм на всяка манджа мерудия, магданоз значи,.Намерил сьм решение и го споделям,ако не ти изнася си е твой проблем.А за заяждането айде да е на друго място,по голям сьм чешит от теб,Вервай ми!
Баце ,на страница са 20 теми,твойто име е на 10,или си най големия капацитет или си най големия. драскач,не се обиждай без лоши чувства го пиша!Сори.
  • 1
  • 2

Тема "Контролер за управление на отоплителни кръгове" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: