• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Шмайзера - помощник
Добър вечер имам Котел голден файър 35kw с горелка рв40 унипел ,закупих го втора употреба и се стремих сам да си го настроя,за момента съм доволен макар да го ползвам месец и половина.Отоплявам 80кв на един етаж изцяло с подово отопление плюс 2 радиатора и две лири,за напред и 90кв втори етаж.Въпроса ми е имам стаен термостат поддържам 25-26градуса,интересно ми е защо горелката достига задедената температура в котела и се гаси , а не влиза в модулация.
вт ное 19, 2019 10:05 pmШмайзера написа:
Добър вечер имам Котел голден файър 35kw с горелка рв40 унипел ,закупих го втора употреба и се стремих сам да си го настроя,за момента съм доволен макар да го ползвам месец и половина.Отоплявам 80кв на един етаж изцяло с подово отопление плюс 2 радиатора и две лири,за напред и 90кв втори етаж.Въпроса ми е имам стаен термостат поддържам 25-26градуса,интересно ми е защо горелката достига задедената температура в котела и се гаси , а не влиза в модулация.
Ми ти с Краза ли си изхвърляш торбичката боклук?
С 10 киловатов котел се ши си в модулация и няма да гасни кат Москвич 408И.
Шмайзера - помощник
вт ное 19, 2019 10:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
вт ное 19, 2019 10:05 pmШмайзера написа:
Ми ти с Краза ли си изхвърляш торбичката боклук?
С 10 киловатов котел се ши си в модулация и няма да гасни кат Москвич 408И.
Аз като разход съм доволен ,това че веднъж два пъти съм го засичал да влиза в модулация и то на втора степен.Иначе работи за момента два пъти в деня по 40мин и вътре не се диша.Просто ми е интересно защо не влиза в модулация
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами как да стои в модулация, като радиаторната ти мощност е под 10кВт, а минималната мощност на котела е по-голяма? За да има продължителна работа трябва да има равновесие между произведена и отдадена топлина, а при тебе това не може да се получи. Ето защо това ще му е работата - ще се оригва като Змей Горянин по няколко пъти на ден в зависимост от външната температура и това е.
morfei1 - специалист
Щом си доволен от разхода за къв чемер ти е тая модулация.

Майтапа на страна, ма продай горелката и си купи по-малка, че тая се движи с около 8кг. в час, а минимума е малко над 2кг.

Отървал си някой от мъките, ма сега гледай и ти да се отървеш. Почне ли да работи 24/7 ще си много недоволен от разхода, поне тъй си мисля. :?
ср ное 20, 2019 2:36 ammorfei1 написа:
... Почне ли да работи 24/7 ще си много недоволен от разхода, поне тъй си мисля. :?
А, що бе? То почне ли така, значи има нужда, та баш тогас ши са види и в модулация.
Дрънни една шайба, по някое време, че не ти намирам №. С тес модерните апарати...
andy_forresite - майстор
Когато започнеш да отопляваш и другите 90 кв м ще гори много по-прилично. Към момента няма как не гасне по температура. Освен с буферен съд разбира се.
Шмайзера - помощник
Разхода за момента в град София ми е 4-5човала на седмица,като съм написал поддържам 25-26градуса
LazarGanev - "Велик майстор"
ср ное 20, 2019 8:38 amШмайзера написа:
Разхода за момента в град София ми е 4-5човала на седмица,като съм написал поддържам 25-26градуса
Е, то за час и 20 минути работа на ден колко да изгори?
Шмайзера - помощник
ср ное 20, 2019 9:54 amLazarGanev написа:
ср ное 20, 2019 8:38 amШмайзера написа:
Е, то за час и 20 минути работа на ден колко да изгори?
Написах че съм доволен за момента,не се оплаквам :o
  • 1
  • 2

Тема "Модулация на Котел голден файър 35кw" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: