На снимката се вижда,че има конденз и това е когато камината не работи.Каква е причината?Трипътен вентил нямам но конденз в комина и камината няма когато работи.
чет ное 21, 2019 4:24 pmusani написа:Помещението.
На снимката се вижда,че има конденз и това е когато камината не работи.Каква е причината?Трипътен вентил нямам но конденз в комина и камината няма когато работи.
чет ное 21, 2019 5:29 pmшоп написа:Чилякът не е споменал от къде е, но в София гледам, че денонощният ход на температурите е над 10 градуса, при мен в момента комините си теглят щото е много вятър, ама и иначе си има въздушен поток, Дю Пойнт ли му се викаше, точка на росата ли, но в сегашния сезон 1-2 градуса разлика са си напълно достатъчни за появата на конденз - ако имаш друго предположение казвай!чет ное 21, 2019 5:25 pmpreslav написа: топлият и влажен въздух влиза в камерата, която е изстинала нощес
Колко да е топъл въздуха и колко да е изстинала камината?
За мен температурите се изравняват.
Това е камина и дори навън нямаме минусови темератури за да я охлаждат през комина.
чет ное 21, 2019 5:35 pmpreslav написа: ако имаш друго предположение казвай!Абе аз предположения имам, но нека топикстратера даде подробности за системата. Освен комина влияние оказват и други фактори.
чет ное 21, 2019 6:42 pmшоп написа:Шопе, при мен е вкопаното котелно, а конденза се получава лятото. Не разбирам въпроса за "трите".чет ное 21, 2019 5:35 pmpreslav написа: ако имаш друго предположение казвай!Абе аз предположения имам, но нека топикстратера даде подробности за системата. Освен комина влияние оказват и други фактори.
Котелното е полувкопано, обаче откъде минават трите?
Има ли подземно, надземно, външно, таван....
И накрая, ако камината се пали редовно и помпата върти-няма да има конденз.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: