Най - вълнуващия въпрос зимно време.
georgi82 - специалист
Здравейте,първо весели и честити празници на всички,да сте живи и здрави и много успешни.И сега по темата,отоплявам втори етаж на къща с котел с горелка на пелети вече 6-7 години,който се намира на първия етаж,на който има една стая ползвана за склад,гараж,мазе и антре към стълбището за втория етаж.Тъй като в стълбището и антрето нямам радиатори,мисля да опитам да отоплявам с излишната топлина от комина и котела,като мисля да го опитам да го изпълня с въздуховод от парното към съответните помещения,останалите места по първия етаж нямат нужда от отопление.Първата ми идея е около металните кюнци които са ф220 и дължина 1,50м. да изградя някаква метална кутия и от нея с вентилатор да насочвам топлия въздух по тръба към антрето и стълбището,възможно ли е това?И оттук нататък имам някои въпроси къде може да се монтира евентуално вентилатора, отдолу на кутията и да издухва нагоре по тръбата,или пък след кутията и да дърпа от нея топлия въздух,както и как може евентуално да се филтрира въздуха тъй-като в помещението с котела са складирани и пелетите и предполагам че може да изкара миризмата им.Вентилатора мога да го направя да работи на определено време или пък с датчик за температура.Ако някой е правил подобно нещо или пък има идеи как да стане ще съм благодарен за помощта.Моля да пишат само хора които могат да помогнат с идеи и съвети.В общи линии идеята е топлината от помещението и комина да се използват за гореспоменатите помещения,отколкото да се губят в атмосферата.Благодаря предварително.
Прикачен файл:
схема.png
схема.png (12.92 KиБ) Видяна 636 пъти
шоп - майстор
Прочете ли темата:
viewtopic.php?f=10&t=13260&hilit=%D0%BA ... 1%82%D0%B0 ?

там съм качил доста мои снимки, как аз уползотворявам топлината от комина. Веднъж с въздушно-въздушен топлообменник и веднуж с въздушноводен ТО.
Успехи!

Тема "Отопление на антре и стълбище с въздуховод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: