Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gandonov - специалист
Честита нова година.
Приятно изтрезняване на всички :)

Да започна годината с един неприятен за мен проблем.
Имам водно подово отопление и една от снадките капе. По около 50ml на денонощие.
На снимката е маркирана в червено. Снадката между муфата и обезвъздушителя.
Уплътнена е с кълчища, но явно майстора не я е стегнал добре. Навих отгоре няколко слоя тефлонова лента, но без резултат.
Налягането в системата е 1,5-1,7 бара.

Та въпросът ми е - има ли друго решение за спиране на теча освен затваряне на всички кранове, източване на водата и преработване на снадката (уплътняване с много кълчища)?
Търся вариант, който да издържи поне 2-3 месеца ... че не ми се занимава с това точно през зимата.
Прикачен файл:
Теч.jpg
шоп - майстор
Тефлонова лента отгоре няма да те спаси. Ако не те притеснява 50 гр течност на ден си карай така до края на отоплителният сезон. Дригия вариант ти си го написал: изолираш участъка с кранове, демонтираш и наново.
Аз слагам винаги малко кълчища отдолу и върху тях няколко нанвивки тефлон.
Поздрави!
gandonov - специалист
Благодаря S_G_1. Не бях чувал за Самовулканизираща се лента.
Ще потърся из магазините дали продават подобна.
ky-kyy - майстор
чет яну 02, 2020 11:29 amgandonov написа:
Благодаря S_G_1. Не бях чувал за Самовулканизираща се лента.
Ще потърся из магазините дали продават подобна.
Лента Бишоп :)
Спирал съм лек теч с парче вътрешна гума от велосипед. Опъваш и навиваш :)
ESPACE - майстор
Не се занимавай с глупости, този съвсем не е час. Тази лента се ползва за съвсем други неща #-o. Затваряй крановете и преправи връзката. Работа за 5-10мин.
ky-kyy - майстор
чет яну 02, 2020 11:35 amESPACE написа:
Не се занимавай с глупости, този съвсем не е час. Тази лента се ползва за съвсем други неща #-o. Затваряй крановете и преправи връзката. Работа за 5-10мин.
Това, че лентата е за направена за кабелни муфи, не значи, че не може да се използва, за спиране на течове. Временно, разбира се.
gandonov - специалист
Уффф ... тъкмо си помислих, че ще мина само с намотаване на вулканизираща се лента. :-D
То е ясно, че ще преправям връзката, ама се надявах да е през март, като се затопли.

Е, споделяйте ако имате други добри идеи. ... Пък през уикенда ще видя какво ще я правя тази връзка.
Последна промяна от gandonov на чет яну 02, 2020 11:44 am, променено общо 1 път.
ESPACE - майстор
ky-kyy - Самовулканизираща да издържи на 1,5 бара - съмнявам се. Отделно че е лишено от всякакъв смисъл при наличие на кранове.
gandonov -Не търси идеи, всичките ще са тъпи. Решението е само едно, запретвай ръкави или извикай майстор.
Последна промяна от ESPACE на чет яну 02, 2020 11:45 am, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
чет яну 02, 2020 11:42 amESPACE написа:
На 1,5 бара - съмнявам се. Отделно че е лишено от всякакъв смисъл при наличие на кранове.
Аз не се съмнявам, защото съм го правил....Ако не бях го правил, нямаше да го напиша. Досега, каквото съм написал, винаги съм го правил лично, никога не правя преразказ. Човека си има глава и си преценя, на кой да вярва....

ПП И пак ще повторя - това е временно решение, не че, не се е случвало, за постоянно....
Последна промяна от ky-kyy на чет яну 02, 2020 11:48 am, променено общо 1 път.

Тема "Капеща снадка на подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: