Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте колеги,нужен ми е съвет съвместими ли са радиатори с конвектори отопление и охлаждане,малко съм позакъснял с въпроса, защото вече инсталацията с тръбите е направена.
Цялата идея беше да си взема пелетен комплект за през зимата Грейко или Buderos ,защото ми казаха че били много добри,а за лятот да използвам вода от сонда, която да отива в конвекторите и те да охлаждат жилището.Моля ако някой е правил подобно нещо да помага със съвети как точно да стане работата и колко киловата конвектори и котел да взема. Тръбите които са оставени са 22 мм (пвц със метална нишка посредата) , радиаторите са два броя по 1,60м ,а конвекторите са 3 броя.
Жилището е 120 кв/м със вътрешна изолация само на външните стени,а прозорците са пвц.
Благодаря ви предварително за съветите.
шоп - майстор
ср фев 26, 2020 4:01 pmЖивко78 написа:
а за лятот да използвам вода от сонда, която да отива в конвекторите и те да охлаждат жилището.Моля ако някой е правил подобно нещо да помага със съвети как точно да стане работата и колко киловата конвектори и котел да взема.
Аз се охлаждам лятото по този начин. Имам 8 конвектора по 7.5 киловата топлинна ( охладиителната мощност по спомен е доста по-малка...около 5) а при охлаждане със сондажна вода 14 градуса дали отдават и 2-3 киловата, но за мен напълно достатъчно.

Тръбите към всеки конвектор метални 3/4"

Бонуса е и безплатно поливане на моравата:-)
ср фев 26, 2020 8:06 pmшоп написа:
ср фев 26, 2020 4:01 pmЖивко78 написа:
а за лятот да използвам вода от сонда, която да отива в конвекторите и те да охлаждат жилището.Моля ако някой е правил подобно нещо да помага със съвети как точно да стане работата и колко киловата конвектори и котел да взема.
Аз се охлаждам лятото по този начин. Имам 8 конвектора по 7.5 киловата топлинна ( охладиителната мощност по спомен е доста по-малка...около 5) а при охлаждане със сондажна вода 14 градуса дали отдават и 2-3 киловата, но за мен напълно достатъчно.

Тръбите към всеки конвектор метални 3/4"

Бонуса е и безплатно поливане на моравата:-)
А съвместими ли са радиаторите с конвекторите,да ли няма да има проблем за системата тъй като аз ще имам три конвектора със два радиатора.
шоп - майстор
С радиатори няма как да се охлаждаш и като им пуснеш студена сондажна вода мисли и за дрениране на конденза.

Тема "отопление и охлаждане на етаж от къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: