Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Направо съм бесен на Екотерм и монтажниците ми от Дарик клима! От един месец имам проблем с паленето на котела, а като го запаля - стига до 10% пламък, след което 0% и започва нов цикъл на палене, въпреки че виждам с очите си пламъка!
Добре че вече има интернет да се пита. При всяко звънене в Екотерм ми се дава нула съвет и ме препращат при фирмата, която ми е продала котела. Всяко звънене на фирмата означава поне седмица чакане, а сега с корона вируса изобщо няма какво да ги чакам. Аз да не работя оператор на домашен котел, че да нямам какво друго да правя освен да чакам!
Ето решението:
ССензора за пламък ми е бил зацапан, намерих в интернет пример как се чисти, но нали се сещате че на всеки котел е различно, добре че видях къде е моя - доста малък в сравнение с това, което видях на клиповете. чисти се лесно и не ми трябват 100лв и месец чакане да дойде майстор!
Нагревателя за автоматично палене изгаря на всеки 1-3 години. Отново няма кой да ми каже това, че да съм готов и да си имам резервен! Кой знае колко ще я чакам и тая х@!ня
Това трябва да го пише изрично във упътването на всеки котел!!!
1. снимка, схема и мястото на сензора и че трябва да се чисти всяка година
2. снимка, схема и мястото на запалващия механизъм и да си готов да го смениш щом дава грешки за запалване
Но не, те искат да си месец на студа и да платиш камара пари на някого да развие два винта!
:toimonster:
gnt69 - майстор
вт мар 17, 2020 9:38 amТервел написа:

:toimonster:
А какъв е котела.
Пелетерм 2, а преди това имах на Гропалис (Гръцки). Гръцкия можеше да гори всичко, но беше прекалено мощен за къщата ми и нямаше самозапалване (поддържаше въглени чрез подаване на малко пелети всеки 5 мин.), затова го продадох на приятел на село да си топли къщата и оранжерията - топли се на въглища и каквото му падне, а отоплението на пелети е оставил за по-нататък. Пелетерм ми харчи над 20% по-малко. надявам се да си получа новата запалка и сам ще си я сменя.
LazarGanev - "Велик майстор"
Не е вярно, че запалката заминава на всеки 1-2 години. Имам доста монтирани такива котли преди 8-9 години и много малък процент от тях са изгаряли запалки, повечето са още с оригиналните. Имам няколко резервни, мога да ти пратя, но ти спокойно можеш да си го палиш ръчно с кубче сух спирт или парцалче с нафта, докато получиш новата. От производителя помощ не чакай, те не работят с крайни клиенти, дори за дистрибуторите е много сложно да получат съпорт от сервиза. Иначе котелът си беше перфектен за своето време, още е актуален и се държи много добре, но е малко труден за сервизиране, дори от специалисти. И пак стигаме до там, че трябва да се купува от фирми с отговорна сервизна дейност, а не от такива с лъскави онлайн магазини или пък другата крайност - самозвани гаражни майстори-"параджии", защото едните не успяват да сервизират всичко, което са продали, а другите просто нямат сервизна дейност, не са оторизирани и просто те оставят в безтегловност.
filmatoplo - майстор
Този ли ,що не пита нас .

Прикачен файл

Пелетен-котел-Pelletherm-V.2-M01_A-768x768.jpg
Пелетен-котел-Pelletherm-V.2-M01_A-768x768.jpg (44.3 KиБ) Видяна 132 пъти

Тема "пелетен котел не пали, при ръчно палене - гасне" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: