Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имаме пелетна камина термонова 30kw от тази зима и при външна изолация 8см едвам достига е 21 градуса по стаите. Става въпрос за около 100квадрата с алуминиеви радиатори. Цяла зима работи на 60 градуса котлето и при минусови температури едва вдига 20 градуса. Ако може някой по компетентен от човека дето я инсталира да даде идея какви настройки трябват, че ми писна.
LazarGanev - "Велик майстор"
Сервиз няма ли? Гаранция? Как може 30кВт да не могат да топлят 100м2? Кой Ви го предложи, кой го пусна и настрои?
nokoniko - специалист
ср апр 01, 2020 7:05 pmAnsi написа:
Здравейте, имаме пелетна камина термонова 30kw от тази зима и при външна изолация 8см едвам достига е 21 градуса по стаите. Става въпрос за около 100квадрата с алуминиеви радиатори. Цяла зима работи на 60 градуса котлето и при минусови температури едва вдига 20 градуса. Ако може някой по компетентен от човека дето я инсталира да даде идея какви настройки трябват, че ми писна.
Ако котлето ти достига и подържа тези 60 градуса, които си задал значи са ти малки радиаторите. Ако са ти малки радиаторите и с 60 градуса на водата не може да стоплиш стаите, увеличавай температурата на водата. Пробвай на 70 градуса как ще е. Живея в къща два етажа 140 кв.м. и във всички стаи съм сложил по 2 радиатора и в студените месеци работят всичките, когато затопли оставям само по един. Всички са с термоглави. Котела ми е екоспар 25 киловата и също водата ми е 60 градуса. Без проблем в стаите е 25-26 градуса...даже може и повече.

Тема "Настройка за пелетна камина termonova" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: