Най - вълнуващия въпрос зимно време.
nandrolon - специалист
Привет, ще включвам етаж от къща към съществуваща инсталация. Етажът е 3 ти със 5 радиатора и лира. Бойлерът със серпентина е на 4 ти етаж.
Въпросът ми е една помпа за пример grundfus 25/40-60 ще е ли достатъчна да ги захрани. Дават и напорна височина от 6 метра. 3 ти етаж най високата точка е на около 6 м. от кота 0. Бойлерът на горния етаж е на 8м. горе долу. Или ще трябва да търсе нещо със 1 бар напор.

Благодаря
вт фев 25, 2020 3:46 pmnandrolon написа:
Привет, ще включвам етаж от къща към съществуваща инсталация. Етажът е 3 ти със 5 радиатора и лира. Бойлерът със серпентина е на 4 ти етаж.
Въпросът ми е една помпа за пример grundfus 25/40-60 ще е ли достатъчна да ги захрани. Дават и напорна височина от 6 метра. 3 ти етаж най високата точка е на около 6 м. от кота 0. Бойлерът на горния етаж е на 8м. горе долу. Или ще трябва да търсе нещо със 1 бар напор.

Благодаря
Колко киловата е котлето?
шоп - майстор
Бъркаш напора с действителната кота.
Помпа с напор 6м може да бъде монтирана в сграда с височина 50 м да кажем.
Последна промяна от шоп на вт фев 25, 2020 6:16 pm, променено общо 1 път.
nandrolon - специалист
Котелът е 20кв.

Шоп, искаш да кажеш че помпата ще превърта вода до 15-я етаж?
filmatoplo - майстор
:wink: Бил съм свидетел -човек си монтирал помпа с напор 8 метра -щото бойлера му е на 8 метра височина :lol: .
nandrolon - специалист
Аз пак не разбрах, grundfus 25/60 ще е достатъчна ли за 6 радиатора на 3 ти етаж и бойлер на 4 ти. Котелът е на кота 0.
nandrolon - специалист
Благодаря на всички, в крайна сметка се спрях на ibo beta 25-80.

Успех
вт фев 25, 2020 6:15 pmfilmatoplo написа:
:wink: Бил съм свидетел -човек си монтирал помпа с напор 8 метра -щото бойлера му е на 8 метра височина :lol: .
Не, ама да. Вече и аз съм свидетел.
Що питат, като си знаят тяхната?

Тема "Въпрос за циркулационна помпа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: