• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
generala77 - помощник
Здравейте, имам следните терзания. Живея в 70 м2 етаж от къща, втори последен етаж. Основно северно изложение. Стените са 50 см.тухли плътни единички. Направих 10 см изолация стиропр и гипскартон и вата на тавана. ПВЦ дограма Искам да си направя автоматизирано парно с котел в мазата. Свързах се с грейко, но ми казаха, че техният 20 киловатов котел ще ми е голям и ще имам проблем със запалката. Голдън фаер имат 12 киловатов котел, но за тях не прочетох нищо добро. Имате ли някакви идеи. Благодаря.
speka_rs - майстор
Ами пак същия котел на Грейко, ама със Буфер по 500 л, а ако може и 1000 л супер. Ако ще се горят дървестни пелети, може и камина Грейко Бижу, която да е в мазата.

п.с. Дай малко повече инфо за инсталацията, ако имаш такава може и някоя термопомпа да ти препоръча ме
bmahob - майстор
E тая камина в мазата ко ще грее мишките ли, :-D някои котел или Има нещо средно между камина и котел като това /не правя реклама а като пример/
generala77 - помощник
пон апр 27, 2020 4:50 pmbmahob написа:
E тая камина в мазата ко ще грее мишките ли, :-D някои котел или Има нещо средно между камина и котел като това /не правя реклама а като пример/
И това е 23 киловата
generala77 - помощник
пон апр 27, 2020 4:26 pmspeka_rs написа:
Ами пак същия котел на Грейко, ама със Буфер по 500 л, а ако може и 1000 л супер. Ако ще се горят дървестни пелети, може и камина Грейко Бижу, която да е в мазата.

п.с. Дай малко повече инфо за инсталацията, ако имаш такава може и някоя термопомпа да ти препоръча ме
Системата е следната: от мазата тръгват два щтранга от ф 32 тръби, горе единия захранва с ф25 последователно бойлер 80 л, лира и радиатор 20 ребра/60см алуминиев, другия щранк по същия начин радиетори 18/60 чугунен и два алуминиви 8/60
generala77 - помощник
пон апр 27, 2020 5:14 pmgenerala77 написа:
пон апр 27, 2020 4:26 pmspeka_rs написа:

Системата е следната: от мазата тръгват два щтранга от ф 32 тръби, горе единия захранва с ф25 последователно бойлер 80 л, лира и радиатор 20 ребра/60см алуминиев, другия щранк по същия начин радиетори 18/60 чугунен и два алуминиви 8/60
Последователно имам предвид от ф25 се отклонява ф20 към консуматорите
speka_rs - майстор
Какви пелети смяташ да гориш ? И къде се намира къщата ?
generala77 - помощник
пон апр 27, 2020 9:19 pmspeka_rs написа:
Какви пелети смяташ да гориш ? И къде се намира къщата ?
Къщата е в Балчик и се надявам да горя всякакви каквито може.
speka_rs - майстор
Тогава котел Грейко 20 кВт с 1000 л буфер. И се надявам да има слъчогледови пелети покрай теб.
generala77 - помощник
пон апр 27, 2020 9:49 pmspeka_rs написа:
Тогава котел Грейко 20 кВт с 1000 л буфер. И се надявам да има слъчогледови пелети покрай теб.
Около 1500 лв само за буфер ми се струват множко.
  • 1
  • 2

Тема "Отопление на 70 м2 с котел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: