Здравейте! Имам проблем с ниско бюджетен климатик DAEWOO 12. Климатика е монтиран миналата година от като е работил сравнително малко лятото и зимата.Климатика няма гаранция понеже е закупен от метро и не бе монтиран от тяхната фирма за монтаж. При включване тази година лятото, останових че климатика не охлажда добре. Забелязах че на външното тяло едната тръба е заскежена, което ме набеди мисълта, че има липса на фреон. Извиках друг майстор да го погледне, понеже човека който го монтира не е в страната. Човека го замери, наду за около 1 час на около 25 атмосфери и ми каза, че няма изпускане от тръбите, а евентуално по външното тяло и че няма как да провери за теч външното тяло. Въпроса ми е възможно ли е да има фабричен теч и дали си струва да давам пари за пълнене, при положение че не е остановен проблема и няма гаранция дали няма да изпусне след няколко месеца.
съб юли 04, 2020 11:27 pmvelinddd написа: Въпроса ми е възможно ли е да има фабричен теч и дали си струва да давам пари за пълнене, при положение че не е остановен проблема и няма гаранция дали няма да изпусне след няколко месеца.Всичко е възможно. Ами парите дето не си ги дал за гаранция сега ще ги дадеш за друго. А за изпускането след няколко месеца един съфорумник гледа на шарен боб. Ако види темата може да хвърли един боб...