• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте! Имам проблем с ниско бюджетен климатик DAEWOO 12. Климатика е монтиран миналата година от като е работил сравнително малко лятото и зимата.Климатика няма гаранция понеже е закупен от метро и не бе монтиран от тяхната фирма за монтаж. При включване тази година лятото, останових че климатика не охлажда добре. Забелязах че на външното тяло едната тръба е заскежена, което ме набеди мисълта, че има липса на фреон. Извиках друг майстор да го погледне, понеже човека който го монтира не е в страната. Човека го замери, наду за около 1 час на около 25 атмосфери и ми каза, че няма изпускане от тръбите, а евентуално по външното тяло и че няма как да провери за теч външното тяло. Въпроса ми е възможно ли е да има фабричен теч и дали си струва да давам пари за пълнене, при положение че не е остановен проблема и няма гаранция дали няма да изпусне след няколко месеца.
MIRO_073 - майстор
съб юли 04, 2020 11:27 pmvelinddd написа:
Въпроса ми е възможно ли е да има фабричен теч и дали си струва да давам пари за пълнене, при положение че не е остановен проблема и няма гаранция дали няма да изпусне след няколко месеца.
Всичко е възможно. Ами парите дето не си ги дал за гаранция сега ще ги дадеш за друго. А за изпускането след няколко месеца един съфорумник гледа на шарен боб. Ако види темата може да хвърли един боб...
lov - майстор
Бе то и на мен не ми стана ясно как и с какво го е надул на 25 атмосфери след като е нямал достъп до външното тяло. И как тъй му трябвало после дозареждане.
Та боба в случая е крайно наложителен и ша чакаме да узрее. :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Д'е'а и тоя климатик Деу, дет не го дават с включен монтаж и гаранция! :x
kozl - майстор
нед юли 05, 2020 5:07 amlov написа:
Бе то и на мен не ми стана ясно как и с какво го е надул на 25 атмосфери след като е нямал достъп до външното тяло. И как тъй му трябвало после дозареждане.
Та боба в случая е крайно наложителен и ша чакаме да узрее. :lol:
Вероятно има достъп до кранметата и до там. За оглед на външното тяло, сваляне коруба може би трябва по алпиниски метод или с вишка :?
У нас има LG хиперинвертор, де си изкара гаранцията и почна да не топли и охлажда. Тези де го монтираха от Вимакс отказаха извънгаранционен ремонт. Трудно намерих други да се съгласят на посещение. Дойдоха разглобиха корубата на външното тяло, бръмчаха с компресора, досто време човъркаха. В общи линии не следих какво правят. Казаха колко газ са донапълнили и си го прибавиха към цената и че на са открили пропуск. След 2 години климатика пак престана да топли и охлажда демек само вентилатор.Този път се съгласиха други специалисти, които разглобиха пак тенекето на външното тяло и откриха мазно петно. След това свалиха външния топуз и го отнесоха за тестове в базата. Оказа се че тялото издържало теста по налягане, т.е. не изпуска, а за следите от масло по дъното не открили причина. При монтажа на външното тяло преработиха снадката на тръбите м-у външно и вътрешно тяло и ги свързаха. Във външното тяло имаше азот под налягане от пробата в цеха, а след свързване отвориха кранчетата и оставиха да стои под налягане без ел.захранване за една седмица. Ама поради ангажименти престоя стана 4 седмици без промяна на налягането. После вакумиране и зареждане. Миналото лято и зима беше работоспособен, сега също, па да видим. Ако пак изсвиряса газа - шах :rolleyes:
fbr - майстор
пон юли 06, 2020 8:00 amkozl написа:
Ако пак изсвиряса газа - шах :rolleyes:
Що шах. Същата процедура и с вътрешното тяло. После и тръбите. Въобще, терен за експерименти, колкото щеш.
lov - майстор
Тя процедурата е ясна но по обяснението какъвто собственика такъв е бил и майстора. Иначе кадърен специалист надуване и тестване както си му е реда и добавка на оцветител. Няма начин да не се хване и микротеч. Въпроса е дали майстора има оборудване и най вече желание да загуби един редовен вече клиент. Щото май истинските и държащи на реномето си са на изчезване. Останаха комерсиалните дето гледат да продават фреон. За другите места не знам как е но около мен всичките са такива.
LazarGanev - "Велик майстор"
пон юли 06, 2020 5:46 pmlov написа:
Тя процедурата е ясна но по обяснението какъвто собственика такъв е бил и майстора. Иначе кадърен специалист надуване и тестване както си му е реда и добавка на оцветител. Няма начин да не се хване и микротеч. Въпроса е дали майстора има оборудване и най вече желание да загуби един редовен вече клиент. Щото май истинските и държащи на реномето си са на изчезване. Останаха комерсиалните дето гледат да продават фреон. За другите места не знам как е но около мен всичките са такива.
Нали знаеш оная приказка за баща и син дюлгери, дето бащата се поболял и не можал да отиде да ремонтира покрива на стар клиент и пратил сина. После го питал какво е станало и той казал: - Ами тате огледах - имаше счупена една керемида и я смених. Бащата подивял :axe: : - А бе сине, аз с тая керемида те отгледах и изучих, цял живот ви храня, ти си я сменил - сега ще мрем от глад! :cool:
vlax - майстор
Това не беше ли за адвоката,който проточвал делата с години?
:partyman:
kozl - майстор
пон юли 06, 2020 6:32 pmvlax написа:
Това не беше ли за адвоката,който проточвал делата с години?
:partyman:
Е и така беше.
А ся некои шъ мрът от жега :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с климатик DAEWOO - моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: