Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stirring - напреднал
Купих си бойлер модел: 50 л 2kW 72267X снимка. Взел съм го за хоризонтален, и всичките майстори които идват вкъщи ме обеждават че той е верикален защото изводите му за водата за отстрани, както са на вертикалните. Та тук във форума какво мислите верикален или хоризонтален ?
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:24 am, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Емайлиран хоризонтален, в единия от апартаментите имам същия модел, неръждавейка.Отвратителен пластмасов клапан, ако го смениш не ти важи гаранцията, абе педер..ка работа.Закачай го и отбележи на календара кога, да видим кога ще сдаде багажа :lol:
filmatoplo - майстор
куките за закачане , за хоризонтален ли са .
илко илиев - специалист
значи според мен е вертикален защото уредите са монтирани за вертикален,,,,иначе ще си кривиш врат ли да видиш колко е загрял
stirring - напреднал
Странна работа. Звъннах на сервиза, там ми казаха всички бойлери до 50л са по този начин.
svetliopi44 - за мое съжеление майстора сложи бойлера и изхвърли кашона.

filmatoplo - може да се закача както си поискаш и хоризонтално и вертикално, т.е по тея куки нищо не се разбира.

Spokoiniq- тъпо за тоя пластмасов клапан, ама нямаше друг избор на бойлер.

илко илиев - добре се вижда и по двата начина и като е верикален и хоризонтален, те са само сини и червени линии няма ядове за това.

Ама поне spokoiniq ме успкои, понеже пише че неговия е същия и е хоризонтален. Айде да видим колко ще му е живота :) .
filmatoplo - майстор
Както и да се закачи ще работи без проблем , защото вход студена е отдоло а изход топла се пада отгоре - тръбата на топлата вода е изкривена към ъгъла на балона и тегли винаги отгоре. Одне им малко време в завода докато се сетят , защо се оплакват клиентите от хоризонталните бойлери че топлата вода свършва бързо .
sasooooooooo - "специалист"
Казват пластмасовия клапан по-добър - не корозира.
Все пак ако искаш метален, при покупка обявяваш на продавача, че заменяш пластмасовия с него, той вписва в гаранцията и готово!

-------------------------------------------------------------

Редактирано за Спокойния
Последна промяна от sasooooooooo на пон яну 26, 2009 9:36 pm, променено общо 1 път.
Spokoiniq - майстор
Айде моля някой мод да разчисти объркващите мнения тук!Модела си е с каталожен номер и за некомпетентните е написано изрично ХОРИЗОНТАЛЕН!
http://eldominvest.com/bg/id/17/page/1/boilers.html
naskov - майстор
Буквичката Х в края на означението означава единствено, че бойлера е Хоризонтален. За справка www.diplomat.bg

Тема "Хоризонтален или вертикален ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: