Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте. Ще закупя камина Грейко бижу дизайн 25 кв. - вече е капарирана.Дистрибутурът, който ми я продава настоява да сложат по - малка горивна камера, защота тази сезон ще отоплявям само един етаж - 2/радиатора, лира и бойлер. Другият сезон ще се отоплява още един етаж и тогава трябва да сменим горивната камерахл с по - голяма. Въпросът ми е не е ли възможно с настройките да се промени мощността и защо всички остали дистрибутори са категорично против смяната на камерата.със завода не мога да се свържа - нямат тел. в сайта, а на съобщение отговарят - свържете се с дистрибутора.И вторият ми въпрос е необходимо ли е на радиаторите да се сложат термостатични винтили при условие, че ще бъде закупен стаен термостат? И бихте ли препоръчали такъв и от къде да го закупя?/
Злато, защо си мисля, че и 16 ще са ти много? Два радиатора, лира и бойлер?!!
Четири радиатора, две лири и два бойлера дали искат повече от 10-12 киловата?
Защо не пита преди капарото, въпреки, че не е много късно?
Изчакай Шпека да поиска повече подробности, след което винаги познава, че ще помагаме!
Може да караш и направо, но забавѝ "каминката"! Капарото си е капаро.
LazarGanev - "Велик майстор"
По оскъдната информация, която давате имам усещането, че камина 10кВт ще Ви е достатъчна за двата етажа. По колко квадрата са на етаж, има ли изолация къщата?

ПП: Трифон ме е изпреварил. Ама как не, като всеки ден е едно и също - поне 1-2 мераклии за големи камини или котли
Хахаааа, исприварих та!!!
Гледам, писал си и на Фейка, ма така е като почват направо с въпроси и се в последния момент. Как да им побере главата "толкос информация", хахааа?!!
Едни и същи неща дъвчем всеки ден, обаче никой не чете. Тази седмица за кой ли път монтирахме 10кВт камина на обект, дето колеги са оферирали първо 18кВт, но после размислили и казали, че задължително трябва да е 25кВт. Аз им обещах, че ако не топли десятката си я прибирам и им давам каквато поискат. Залагам си авторитета, поемам финансов риск, за да ги предпазя от грешка. Малко като Левски - като спечеля - печелят всички мои клиенти, ако загубя - губя само аз. Слава богу досега не съм загубил. :cool:
Ха, прочете и тук. Тъкмо щях да ти пиша в оригиналната тема да си купиш 16 киловатовото Бижу за 146 квадрата!
Един бърз прочит на първата страница в OLX, показва 4-5 камини с подобни мощности.
Може да четеш там, как да се "спъне" нейната си кошничка, от някой с железарски умения. Да може да държи флекс и дрелка. Това за първият сезон, с по малката квадратура, пък може и за после.
пет окт 02, 2020 10:34 pmLazarGanev написа:
По оскъдната информация, която давате имам усещането, че камина 10кВт ще Ви е достатъчна за двата етажа. По колко квадрата са на етаж, има ли изолация къщата?

ПП: Трифон ме е изпреварил. Ама как не, като всеки ден е едно и също - поне 1-2 мераклии за големи камини или котли
Камината след един сезон ще отоплява два етажа и тавански етаж. Сметнаха ми около 25- 27 кв с радиаторите и два бойлера. Тази зима няма да има външна изолация къщата, има само вътрешна. Но другата ще има. Дограмата също е хубава - троен стъклопакет на века. При изчисляване на кубатурата и консуматорите се получи резултат, който казва, че камината трябва да е 25кв. Но няма как тази зима да купя една и другата да я сменя. общата квадратура на двата етажа и тавана е около 210 кв. Ще ги присъединваме към камената, така да се каже поетапно....затова взимаме голяма. Но дали ще ни създава проблеми тази зима, ако топли само единя етаж май тепърва ще разберем :o Дано всичко да е ок...но ако се получи необходимост от повече консуматори ще ппусна отопление и на другия етаж, въпреки че там няма да живее никой. дано може, чрез настройки да се получи отопление само на въпросните 70 кв.
Добре де, кое е вярно последно? Първо казваш, че сега ще отоплява един етаж - 2 радиатора и лира, а догодина - още един етаж и се създава впечатление, че и той ще е толкова. После казваш, че първия етаж е 70м2, но догодина ще има не още един, а още 2 етажа! Как ще топлиш 70м2 с два радиатора и лира - ти си знаеш. Подозирам, че таванския етаж е нисък или скосен и при положение, че ще има има изолация на цялата къща - външна и вътрешна, то вероятно твоята камина е 16кВт, а не 25.
Площта нараства , че да се нагоди към Бижу 25.
Какви ли са им калкулаторите, та изчисляват 25-27 киловата за вече набъбналите 210 квадрата?

Тема "Пелетна камина д" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: