Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Здравейте колеги, имам нужда от помощ.
Правя една нова отоплителна инсталация с ТП на бабата и дядото.
Монтирал съм един водомер DN 50 с импулсен изход. Топломера е доста античен, но работи. Multical II
Датчиците са Pt 500 и съм ги монтирал по схемата на гнезда 4 и 5 и на 6 и 7. С тях проблеми нямам и не виждам.
Външно захранване на клеми 1 и 2 засега не мисля да връзвам. Литиевата батерия е почти нова, а и дават 10 год живот.

Вързах кабела от водомера на 9 и 10 и нищо. Цирк. помпа има дебит 5,3м3/ч, оставих я 10 часа цяла нощ и на сутринтта показанията на водомера бяха 52,1м3
Демек по показания на помпата и на водомера разликата е нищожна и това ме кефи, но показанията на топломера за преминалият дебит не се е променило нищо :-(

REQ и PRT нищо не ми говорят.
Къде бъркам?

П.П. клемореда е с 10 гнезда и гледам горната схема DATA

Прикачен файл

SAM_9806.JPG
SAM_9806.JPG (98.88 KиБ) Видяна 568 пъти

Прикачен файл

SAM_9807.JPG
SAM_9807.JPG (83.48 KиБ) Видяна 568 пъти

Прикачен файл

SAM_9805.JPG
Билян - специалист
На 1 и 3 е водомера.
шоп - майстор
:? :rolleyes:
как съм се заблудил, че там се връзва външно захрамване.
Благодаря, още утре ще превържа.
шоп - майстор
Вече всичко е ОК
Благодаря!
Билян - специалист
Ще пускаш новата машина ли. Интересни са измерванията
шоп - майстор
нед окт 25, 2020 3:23 pmБилян написа:
Ще пускаш новата машина ли.
Да, новата ТП е готова.
Направил съм отоплителната инсталация.
Сложил съм топломера с твоя помощ, трифазен електромер и водомер на сондажната вода с вход и изход 2''

Засега циркулацията към отоплителната система може да е от нула до 5.4м3/ч с разход на ел. енергия до 128 вата
Сондажната помпа осигурява от нула до 5.2м3 с разход на ел. енергия до 410 вата. ( замислям се за честотно управление)

Очертава се отличен стенд за тестване на ТП.

Обаче остава да се направят 300м2 замазки над водното подово с дебелина 10 см, а фирмата ме мотае.

Тема "Свързване на топломер с водомер с импулсен изход" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: