Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Shemkov - помощник
Прикачен файл:
viber_изображение_2020-10-25_18-16-26.jpg
Здравейте на всички.
Имам пелетн камина на Alfa plam commo 18+3 това ще ни е втора зима с нея. Миналата година преди да я залетя забелязах, че има някакви налепи по стените в горивната камера. Мисля вече да я запаля и се опитах да премахна въпросния налеп с телена четка но без успех. Някой може ли да ми каже как да го махна. Виждам, че и тръбите за изгорелите газове също са налепени. Имам четка с която ги чистя, пробвах и с нея но отново без успех.
Ще съм благодарен ако някой сподели мнение как точно да ги првмахна.
Последна промяна от Shemkov на нед окт 25, 2020 6:44 pm, променено общо 1 път.
нед окт 25, 2020 6:34 pmShemkov написа:
Яко жега на камината.
Сега недей, че трябва да отваряш прозорците. В топлото я припалвайте по малко или по график, но да има яко огън, водата на високи градуси.
Като застудее, същага процедура, но по дълго и камината ще се почисти.
Тръбите...ако са мои, знам, но такъв съвет не мога да дам другиму.
LazarGanev - "Велик майстор"
На 40*С ли я кара камината? Каква площ топлиш?
Shemkov - помощник
нед окт 25, 2020 6:44 pmLazarGanev написа:
С подово съм и я държа около 47 градуса, отопляваме 80кв.
нед окт 25, 2020 6:46 pmShemkov написа:
нед окт 25, 2020 6:44 pmLazarGanev написа:
С подово съм и я държа около 47 градуса отопляваме 80кв
Как знам от какво са ти налепите :lol: ! Или трябва да мениш камината с 10кВт, или да сложиш буфер, или да вдигаш спешно още един етаж отгоре :cool: . С 21кВт камина за 80м2 подово с 5-6кВт мощност няма как да стане, ще береш ядове. Още си в началото, ще текне и комина... Тя минималната мощност на камината е повече от мощността на подовото
Той квато и камина да тури, пак му трябва поне смесителна група, за подовото.
Разбира се, че трябва още една помпена група, но поне ще е в режим, на някаква средна мощност. На тази камина дори и да сложи втора помпена група, нищо няма да се получи
Shemkov - помощник
нед окт 25, 2020 7:03 pmLazarGanev написа:
Разбира се, че трябва още една помпена група, но поне ще е в режим, на някаква средна мощност. На тази камина дори и да сложи втора помпена група, нищо няма да се получи
Дайте малко повече инфо за какви буфери става въпрос ?
И сега да видим дали съм разбрал правилно, за да се оправи това нещо трябва да пусна печката на по - голям режим на горене за да се премахнат тези неща, и да се прави по - често тази операция?
Няма как да меня печката така че ще се опитаме да импровизираме с тази :-D
Буфера е.......Админа го скри важно важно. Преди беше на видно място.
Това е един голям Гюм с вода, който се загрява от камината. Примерно 500 литра ще ти свърши работа. От там вече, втората помпа си дърпа гореща вода на 70 градуса, да речем и през смесителен вентил, който я смесва с връщащата се вода от подовото, я подготвя на 30-35 градуса, която е подходяща за подово отопление. Така камината си работи на високи градуси, зарежда Буферният съд, почива дълго време, докато свърши горещата вода, а горивната камера е чиста като Момина сълза.
Опааа, забравих, че него го е забравил, хахааа. Нищо, че го има пъхнат и във Важната тема май.
Най отгоре е темата.
viewtopic.php?f=10&t=43892
Още на първата страница е най ценната информация.
Shemkov - помощник
нед окт 25, 2020 7:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
Буфера е.......Админа го скри важно важно. Преди беше на видно място.
Това е един голям Гюм с вода, който се загрява от камината. Примерно 500 литра ще ти свърши работа. От там вече, втората помпа си дърпа гореща вода на 70 градуса, да речем и през смесителен вентил, който я смесва с връщащата се вода от подовото, я подготвя на 30-35 градуса, която е подходяща за подово отопление. Така камината си работи на високи градуси, зарежда Буферният съд, почива дълго време, докато свърши горещата вода, а горивната камера е чиста като Момина сълза.
Опааа, забравих, че него го е забравил, хахааа. Нищо, че го има пъхнат и във Важната тема май.
Най отгоре е темата.
viewtopic.php?f=10&t=43892
Още на първата страница е най ценната информация.
Благодаря много за инфото, ще видя и темата за буферния съд.
Живея в блок и май отпада и този вариант с буферния...
Само не разбрах какво мога да направя, че да не се стига до там горивната кам да не изглежда по този начин. Остава ли варианта и високите градуси или има и други методи с някакви препарати например?

Тема "Налепи в горивната камера на пелетна камина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: