Здравейте, наехме апартамент в София, собственика е в чужбина и нямаме връзка с него. При наемането ни казаха, че няма ТЕЦ, нито парно, нито топла вода. Но в жилището има радиатори, а в гардероба в коридора има помпа, познат ме насочи, че собственикът си е правил незаконно локално парно. Аз нямам никакви познания в областта, затова извиках майстор, който да го погледне, той потвърди, че най-вероятно е нещо такова, защото помпата работи, тръбата която е до контакта за помпата се нагрява, водата бълбука от време на време и т.н, като го попитах, защо няма топло по стаите (радиаторите), ми каза, че е защото не са отворени отдолу с шестограм. Каза, че ако се отворят ще има топло, но не е законно. Каза, че за да работят трябва да се отворят всички радиатори, за да се получи пълен цикъл. Аз не знам как да процедирам в случая, законно ли е ? Той ме посъветва да го ползвам така, но да го държа на 1-2 степен, за да не пада налягането в радиаторите на съседите и да не ме хванат ? Това вярно ли е ? Изобщо всякаква информация е добре дошла.
вт ное 03, 2020 5:54 pmaeii написа: При наемането ни казаха, че няма ТЕЦ, нито парно, нито топла вода.Като дойдат сметките за топло поне на общите части ще разберете, че имате ТЕЦ и задължения:-)
Не вярвайте на брокери.
Няма начин сградата да е присъединена към топлофикация и наетият от Вас апартамент да не е в кюпа.