Здравейте! Искам да попитам, кое е по-нормалното за горенето на пелетна камина, да гори постоянно само в модулация и да не минава в режим stand by, или да минава в мосулация, режим stand by, гаснене чистене и пак да пали? И другото е, как да предотвратя натрупването на не добре изгорели пелети в горивната камера.?
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
13 мнения в "Пелетна камина Alfaplam Dino27-проблем"
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
нед ное 22, 2020 8:05 ambmahob написа: По добре да не гасне често, за не добре изгорелите пелети намали малко вентилатора, за да не гасне, намали малко всяка степен. Ти обаче си с управление различно от моето и не мога да ти кажа точно какСамо да попитам- като намали вентилатора, дали пелетите в кошницата няма да се натрупват повече, поради липсата на достатъчно въздух, за горенето?
И друго, колко може да се намаля мощността на една камина, така, че все пак да е в разумен оптимум? Тук изключвам експерименти като за спорта.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Нормалното горене може да го видиш, ако към тази камина подвържеш още 2 жилища като твоето. Само с твоето жилище не може да бъде нормално. Нормално е да извикаш този, който тия препоръчал (а може и някой друг желаещ), да ти донесе една Commo 12 и да си прибере тази. Разликата в парите евентуално ще я преглътнеш, тъй като нямаш перфектен договор с него, но поне ще си спестиш мъките, които ти предстоят. Много е вероятно да погледнеш с насмешка или неприязън на този мой пост, но колкото по-рано осъзнаеш истината и преминеш към действие, толкова по-големи шансове имаш това да се случи. Знам, че е болезнено да преглътнеш загубата на едни 1300лв, но това е най-умното решение, повярвай ми. Желая ти успех!
bmahob
- майстор
нед ное 22, 2020 8:28 amТрифон П.Трифонов написа:При прекалено силен вентилатор не ги оставя да догорят щом загубят част от масата си отлитат, не знам колко топли не е писал квадратура, Дино има и 17кв 2на камината 15 на водната риза тая 27я дават за 170-270квнед ное 22, 2020 8:05 ambmahob написа: По добре да не гасне често, за не добре изгорелите пелети намали малко вентилатора, за да не гасне, намали малко всяка степен. Ти обаче си с управление различно от моето и не мога да ти кажа точно какСамо да попитам- като намали вентилатора, дали пелетите в кошницата няма да се натрупват повече, поради липсата на достатъчно въздух, за горенето?
И друго, колко може да се намаля мощността на една камина, така, че все пак да е в разумен оптимум? Тук изключвам експерименти като за спорта.
Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
нед ное 22, 2020 8:37 ambmahob написа: При прекалено силен вентилатор не ги оставя да догорят щом загубят част от масата си отлитат, не знам колко топли не е писал квадратура, Дино има и 17кв 2на камината 15 на водната риза тая 27я дават за 170-270квНе е писал, че отлитат където и да е, а че се натрупват в горивната камера, което аз разбирам като кошничка.
След като не знаем колко топли как да даваме акъл кое колко? Ами колко радиатори, термоглави, баланс, по вода или СТ.....
LazarGanev
- "Велик майстор"
Ами колко мислите, че топли, щом говори, че седи само в поддържане. На бас, че не са повече от 80м2
. Колкото и каквито радиатори да има, той се нуждае не от радиатори, а от топлозагуби, за да работи нормално камината. Сега ще излезе, че жилището е и добре изолирано... Ами няма как да се получат нещата. На този звяр му трябват топлозагуби!
Това е все едно да си вземеш нимфоманка за жена - отначало ти харесва как топли, ама после почват проблемите, като не можеш да я задоволяваш
. Дай я в някой бардак да и се кефят, пък ти си вземи някое скромно булче според твоите нужди, да те топли и да ти поддържа уют (с "ю", а не с "я") 

Това е все едно да си вземеш нимфоманка за жена - отначало ти харесва как топли, ама после почват проблемите, като не можеш да я задоволяваш

Топля 150 кв. 80л. Бойлер 7 големи радиатора и 3 малки. Препоръчаха ми я взех я. Днес си поиграх с настройките, увеличих вентилатора, намалих пелетите и всичко е ок. Камината гасне, защото имам термоглави на 7-те радиатора. Казаха ми 24 киловата на водната риза и взех тази.
нямам изолация на къщата.

Трифон П.Трифонов
- майстор
- На линия
Да не бъркаш квадратите с литрите? Шегувам се. Все пак, как насмогва тоя бойлер на толкова обитатели? Да не послъгваш, ей?!!
Тук има примери за отопление на 200+ квадрата с 20 киловата, което си е напълно нормално.
Тенденцията е ясна. Тук се регистрират за да питат при свършен факт, а преди това им били казали. Ми що не питате, преди това, но не в магазина, не на пазара, не в кафето...?!!!
Тук има примери за отопление на 200+ квадрата с 20 киловата, което си е напълно нормално.
Тенденцията е ясна. Тук се регистрират за да питат при свършен факт, а преди това им били казали. Ми що не питате, преди това, но не в магазина, не на пазара, не в кафето...?!!!
Печката пише, че топли 335-447 кубични метра, етажа ми е 375 кубични метра, питам за отговор, каквото са ми казали съм взел, искало се е 24 киловата водна риза.... и по-голяма да е камината, няма да се взриви къщата... питам един въпрос следват нападки и подигравки, няма да повторя да се допитам, българска му работа. Питах ясен въпрос... на който сам си реших проблема, погледнах форума, само негативизъм бълва от всякъде. Живи и здрави....
- 1
- 2
Тема "Пелетна камина Alfaplam Dino27-проблем" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература