• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobodebeliq - помощник
Здравейте, търся си пелетна камина за около 60 квадрата къща - кухня + трапезария (14кв.м), хол (12 кв.м), 2 стаи по 15 кв.м. В момента има камина на дърва и направена инсталация която изглежда така - камината е в трапезарията, във всяка стая има радиатор (чугунени радиатори, с по 10 ребра, 60см височина, 3 радиатора общо) и бойлер със серпентина.
До колкото го смятах и четох из форума за тази квадратура и консумация ми трябва най-малката възможна пелетна камина с водна риза, демек 12 kW. За съжаление вариантите не са много:
  • EcoSpar Minima 12kW - цената е добра (~2600лв), обаче на доста места във форума е писано че е проблемна настройката на тези камини
  • Kuore Term HRV 100 12kW - ~5200лв, няма мнения във форума за тия камини изобщо и се чудя дали си струват парите. До колкото четох има обдухване на предното стъкло което предпазвало от замъгляване. Имат и автоматични система за регулиране на горенето. Автоматично почистване.
Ето и по-големите:
  • Алфа План Коммо 15kW - ~2900лв
  • Грейко Бижу 16kW, ~2700лв, тази може би е най-препоръчваната във форума
  • Артел Клас Идро, 15kW, ~3700лв, някакви мнения за тази?
Разликата в цената не ме притеснява толкова колкото трудността на обслужване, понеже е за възрастен човек. Пък и нямам желание да се вкарвам в някакви филми при който аз трябва да се занимавам да я настройвам.
Коя според вас е най безгрижна? И ако сложа 15kW дали няма да седи постоянно в модулация и да опушва стъклото и да се запуши нещо? Има ли смисъл от много екстри в една камина от сорта на - автоматично почистване, обдухване на стъклото, автоматично регулиране на горенето? Да не стане така накрая че от много екстри ще има само проблеми.
morfei1 - специалист
Най-безгрижна ще е Грейкo 10kw
filmatoplo - майстор
Айде малко реклама -Грейко 10.от къде си.
пет ное 06, 2020 9:53 pmfilmatoplo написа:
Айде малко реклама -Грейко 10.от къде си.
Прекаляваш!
Морфей вече предложи, а от папагали няма нужда.
пет ное 06, 2020 12:14 pmmorfei1 написа:
Най-безгрижна ще е Грейкo 10kw
Мислиш ли, че някой ще те уважава дори и на йота повече, след тази реклама?!
filmatoplo - майстор
Ама друго си е да се затвърди от 2 мнения :lol: Тази фраза -Реклама ще я пиша пред всеки препоръчан продукт ,за да няма пристрастия :wink: .
пет ное 06, 2020 10:16 pmfilmatoplo написа:
Ама друго си е да се затвърди от 2 мнения :lol: Тази фраза -Реклама ще я пиша пред всеки препоръчан продукт ,за да няма пристрастия :wink: .
Ха, от тук
вт ное 03, 2020 6:21 pmfilmatoplo написа:
:)
надолу, всичко е подменено. А каква критика беше?!!
viewtopic.php?f=10&t=57461&start=3030#p1045953
bmahob - майстор
Малко лритика от доказан майстор и пищим. Инак за таз квадратура май верно бижу 10ка ма не прочетох изолирано в коя чаат на родината...
morfei1 - специалист
И без изолация ша го топли. На тия 60кв.м едва ли може да набуха повече от 10kw радиатори. Етажа му като го гледам е като моя. Ела ме питай кво да ги правя тия 10+kw радиатори къде ги имам.

"Ма на харизан кон зъбите не се гледат" :-D
bmahob - майстор
Моя етаж без изолация на лютата зима преди пет години 21цата ми пукаше като луда над 3т. Е отеделно лоша настройка, разучаване ..... Така че не можем да сме сигурни
morfei1 - специалист
2016/17 зимата януари съм стигал и до 4,5 -5торби на денонощие (на моя етаж и на още един като моя), ма тогава и през деня държеше минус. Врътнах си 7.5т рекорда ми досега, ма си беше топличко. И аз като теб понаучих доста неща от тогава. Чакам подобна зима за да видя, дали това което научих - приложих, реално ми се отплаща.

При добре изчислена настроена система, даже не трябва да учиш, а само да сипваш и чистиш.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9

Тема "Подходяща пелетна камина за малка къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: