• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, извинявам се ако има някъде подобна тема , но не я намерих.
Имам от известно време следният проблем- при първоначално подаване на пелети, във 3от 5 случая пелетите не се палят и горелката дава грешка, след което следва чистене и пускане отново. На какво може да се дължи това? Това е трети отоплителен сезон с тази горелка и до скоро не съм имал подобни проблеми?
Котела е burnit горелката burnit 35 eko.
Първоначалната доза пелети да не е намаляла?
filmatoplo - майстор
Един ден изчисти целия бункер и шнека да се премахне прахоляка ,зареди нови пелети в бункера и подкачи запълни шнека -като първоначално маркуча е извън горелката и когато започнат да падат пелети -дръж го още поне 2 мин .След това когато я пуснеш да пали -погледни първата доза дали е достатъчна на обем ,ако не стига увеличи секундите .
В началото на сезона , изчистих бункера шнека и всичко останало. Ако в това е проблема ще го направя пак. Колкото до първоначалната доза не зная , не съм пипал настройките от както е купена , звв на фирма която ги подържа , но леко ме отсвириха...
чет яну 02, 2020 1:27 pmAndante написа:
В началото на сезона , изчистих бункера шнека и всичко останало. Ако в това е проблема ще го направя пак. Колкото до първоначалната доза не зная , не съм пипал настройките от както е купена , звв на фирма която ги подържа , но леко ме отсвириха...
Въпроса ми беше насочващ, но Филма си каза стихотворението. То е ясно, че не си променял настройките.
При по прашливи пелети, капацитета на шнека намалява, което води до намалена доза за палене, както и намалена мощност на котела.
Почисти пак! Прочети поста на Филматопло още веднъж!
filmatoplo - майстор
Различните пелети -различно ги качва шнека ,понеже меря ден през ден и гледам как е .Когато пусне първата доза -погледни дали закрива запалката ,и дали ще стигне да погори до като започне шнека да подава редовните порции ,при нужда увеличаваш .
чет яну 02, 2020 4:27 pmfilmatoplo написа:
Различните пелети -различно ги качва шнека ,понеже меря ден през ден и гледам как е .Когато пусне първата доза -погледни дали закрива запалката ,и дали ще стигне да погори до като започне шнека да подава редовните порции ,при нужда увеличаваш .
При първото подаване покрива запалката , но не ги пали , следва вентилатор и явно опит да се запалят , прави второ подаване като първото и тогава или тръгва или дава грешка
filmatoplo - майстор
Увеличи времето за палене в минути ,колко ти е % на въздуха при палене .
чет яну 02, 2020 5:04 pmfilmatoplo написа:
Увеличи времето за палене в минути ,колко ти е % на въздуха при палене .
Може ли някакъв линк или снимки към тези настройки, зная къде да ги намеря, но идея си нямам коя е за палене, коя за въздух
https://vfl.ru/index.sema?a=fotos&sa=ko ... 7929088189

Това са ми настройките, ако може да кажете какво да променя в тях
  • 1
  • 2

Тема "Пелетна горелка Burnit Eko 35 не пали пелетите" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: