Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте отново,

След известно време обмисляне и малко ваша помощ, реших да се откажа от вариант електрическо котле и се върнах на варианта пелетен котел за локално парно вкъщи.
Понеже нямам твърде много място в гаража, обмислям вариант за котел с вградени помпа разширителен съд ии т.н. Спрях се на 2 варианта:
https://ecospar.bg/product-details/mini-maxima-27-kw/ и
https://shop.amigobg.com/product/6939/p ... -25kw.html
Ще се радвам да споделите мнение, кой от 2та би бил по-добър на база впечатления ии по-компетентни мнения. Отворен съм и за други предложения.
Обмислям да отоплявам около 160 кв.м. с тях, изолирана къща, с нова дограма ии т.н.

Обмислям също така да сложим електронни термоглави на радиаторите, за да мога да го пускам от далеч и да имам достъп до настройките от телефона. Не успях да намеря друг подобен вариант освен тези предложени тук https://smartlife.bg/ съответно MAX! и HOMEMATIC IP. Тук отново съм отворен за предложения, ако има други ии по-добри варианти. Също така не съм сигурен това дали изобщо е съвместимо с този тип котли.

Ще се радвам на някое адекватно мнение, а не само празни приказки и лични разговори в темата.
Поздрави
filmatoplo - майстор
Котлетата на Биодом ,Артел ,Термолукс са добри ,Ценово са подредени и по качество.На теб ти трябва 15-18 киловата ,зависи от котлето ще се появят и като число 20 .Тези които ти споменаваш -в краен случай .
Някак си ми се струва, че 18 кВ ще са малко при условие, че ще топля 3 сплани голям хол, 2 кухни, 3 бани, 2 коридора + бойлер около 100-120 литра. Това са 8 радиатора и 3 лири, човека който ни прави инсталацията каза, че ще са нунжни около 25-30 кВ. А тези които си предложил са доста скъпички, предполагам си заслужава де, но все пак ми се искаше да влезем в около 3000лв. за котела.
А какъв е проблема с тези, защо в краен случай, аз мисля, че са доста масови на база това, което изчетох във форума и интернет.
filmatoplo - майстор
Лазаре четеш ли ,сега ако едни чичковци бяха направили компактните котлета щеше да избият рибата .Гледай човека какви недомислици е длъжен да харесва.,За по евтино виж Ecostar Auto 18 .Тези които споменаваш Екоспар и Бурнита са стари модели,нямат пружини в димогарните тръби, почистването им е ад,налага се да се свалят странични капаци за почистване ,нали си ограничен от към место.
Ами тъй като ще е в гаража, където държа колата по принцип, през повечето време ще е по-тясно, но при почистване ще я разкарам ии ще имам повече пространство, ако това е проблема. Иначе този Ecostar изглежда много прилично, не бях попадал на тях до сега, благодаря за предложението. А знаете ли как стоят нещата с тези електронни термоглави и има ли смисъл изобщо от тях?
filmatoplo - майстор
Има ,ама не знам кои са читави от тях.
А кой вариант всъщност е по-добър - този с външната/отделна горелка(не знам как се нарича) или този с вградените горелка и т.н?
Разглеждах този, който вие предложихте, но не мога да разбера каква е разликата между този и този?

Тема "Пелетен котел с Wifi управление - Burnit или EcoSpar" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: