Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Чираче - майстор
Същия въпрос отправих и в другия форум.
Търся съвет как да отстраня появилия се проблем с горелката на пелети. Горелката е Green Therm, модел GP25_sc, производство на ZMM-Haskovo. Като цяло системата работи много добре. Управлява се със стаен термостат BBoil Classik. През неясно време на дисплея на горелката се появява надпис ERROR CKRAPER, при което подвижната скаричка застава в най-различно положение. Най-често в напълно отворено. Пипал съм я и на горещо, и на студено състояние - няма никакво механично задържане. Напълно свободна е. Даже съм хващал момента, в който спира, и се появява съобщението. След рестартиране на захранването отново заработва нормално. Понякога от първото, друг път от второто рестартиране. И така до следващото спиране.

Знам, че има специалисти тук. И за това питам. Ако желаят, ще бъда благодарен за помощта. Предполагам, че пролема е софтуерен, и се появява още от началото на експлоатацията. Още когато беше в гаранция, майстора не успя да отстрани проблема.

Предварително БЛАГОДАРЯ!
labarone - помощник
съб яну 30, 2021 5:58 pmЧираче написа:
Същия въпрос отправих и в другия форум.
Търся съвет как да отстраня появилия се проблем с горелката на пелети. Горелката е Green Therm, модел GP25_sc, производство на ZMM-Haskovo. Като цяло системата работи много добре. Управлява се със стаен термостат BBoil Classik. През неясно време на дисплея на горелката се появява надпис ERROR CKRAPER, при което подвижната скаричка застава в най-различно положение. Най-често в напълно отворено. Пипал съм я и на горещо, и на студено състояние - няма никакво механично задържане. Напълно свободна е. Даже съм хващал момента, в който спира, и се появява съобщението. След рестартиране на захранването отново заработва нормално. Понякога от първото, друг път от второто рестартиране. И така до следващото спиране.

Знам, че има специалисти тук. И за това питам. Ако желаят, ще бъда благодарен за помощта. Предполагам, че пролема е софтуерен, и се появява още от началото на експлоатацията. Още когато беше в гаранция, майстора не успя да отстрани проблема.

Предварително БЛАГОДАРЯ!
Миналата година имах същия проблем. Доста пъти чистих пепелника с телена четка дори, но пак проблема остана. Един ден отворих горелката отвътре и забелязах, че е набъкана с прохоляк. Почистих я с прахосмукачка доста внимателно, даже и с въздух от компресор, но пак внимавах нещо да не се откачи. И от тогава нямам никакъв проблем със скрапера. Съвета ми е да пробваш да я изчистиш отвътре. Успех.
Чираче - майстор
Благодаря за съвета. Не съм я отварял.
liverpool-64 - специалист
Аз от престараване си смених вентилатора. Отворих горелката и я продухах с компресор ,че имаше доста пепел вътре.До вечерта вентилатора започна да скърца и да издава предсмъртни звуци. :-D Както и да е ,смених го. Разглобих стария и изненада-люспица от пелет се набила във втулката и не може да се върти с нормалната скорост. Почистих го ,смазах и сега си имам резервен вентилатор. :supz: Горелката е GP 25.
вт фев 09, 2021 9:52 pmliverpool-64 написа:
...люспица от пелет се набила във втулката и не може да се върти с нормалната скорост. Почистих го ,смазах и сега си имам резервен вентилатор. :supz: Горелката е GP 25.
Приветствам успехът и споделения опит, но.....някак не мога да си представя, при лагeруване с толкова малки допуски ... люспа ...!!!
Все пак, браво!
liverpool-64 - специалист
И аз нямам обяснение ,как се е завряла тази люспа вътре. :rolleyes: Понеже започна да прискръцва след издухването,това ме накара да го разглобя ,иначе мислех,че му е минал живота.Все пак 8атм. от компресора въздух са завряли люспата на необичайно място. :mrgreen:
чет фев 11, 2021 3:07 pmliverpool-64 написа:
...Все пак 8атм. от компресора въздух са завряли люспата на необичайно място. :mrgreen:
Осем са, преди дулния спирач. След среза, спадат като от на дядо му шортите. Е, след известни звукови явления.
Важното е, че сега имаш два годни за подвизи.

Тема "Проблем с горелка за пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: