Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Kondor1 - специалист
Не видях някаква обособена тема за избор на котел/марка. Ако има, може да прехвърлите това там.

Конкретно ме интересува марка Wolf - недостатъци някакви и чести проблеми, бавен сервиз, липса на части? С други думи причини да я прескоча. Разглеждам ги заради физическите размери на котела по височина.
Де и аз да бях умен като теб, да не включвам интелект в критериите при избор на жена- ни аз случих, нито пък тя.

Горното няма нищо общо със споменатата марка.
Исках такъв котел, но заради теб ще повторя за пети път- Лазар ме отказа.
Отказа ме, не защото е лош (котелът), а защото го сервизира друга фирма. Аз пък държах той да инсталира и сервизира, та склоних на...
Бе както и да е! С интерес очаквам следващата ти тема.
......дано вече си се задомил щастливо!
Kondor1 - специалист
По цял ден те влече да се заяждаш. Пробвай да пишеш по-спокойно или ако не можеш се насочи към други теми.

Поначало бях се спрял на Immergas, но се оказа че идва доста висок за мястото. Може и да стане някак, но друг по-нисък ще улесни нещата. Или казваш да започнем всичко от 0, все едно котелът е центъра на света? Разгледах възможните марки и гледам Wolf е висок 65см (спрямо 74 за Immergas). Мяркал съм да споменават марката като добър вариант, цената е по-висока, но не драстично. Затова и питам. Видях, че имат и модели, които не са кондензни - доколко са налични не съм сигурен, ще проверя по-късно. Не знам само, ако задам въпрос има ли сериозни причини да не слагам обикновен (не кондензен) какви коментари ще последват. Защо некондензен, защото допълнително улеснява цялата работа. В момента старият, който е за смяна, не е кондензен и откъм разход е приемлив.
На предната ти тема се удържах. Полагам усилия, бъди снизходителен! Там писаха двама специалисти, за които това е бизнес и ежедневие, но аз не съм така обременен.
Ако не си разбрал, в подтекста и от мненията в другата тема, бих пошестил, единствено и само заради теб.

Некондензни котели не се котелчат отдавна. Ако беше следил новините...
Kondor1 - специалист
Добре. А за Wolf какво точно куца със сервиза - имат специални претенции за гаранционна поддръжка или няма достатъчно разбиращи им? Трябва ли да се очаква, че все ще има сложни проблеми след монтажа. Какви марки остават като добри варианти?
Не зная дали им куца сервизът и дори не вярвам да е така. Нито пък съм изпуснал подобно глупаво твърдение. Просто избрах сервиз, който се оказа различен- това е. То това беше и водещо в изборът ми.
Аз ли съм човекът, който трябва да прочете из "интернетът", кой е инсталаторът, който се ползва с добро име, в твоят регион?

Тема "Котел на газ - марки" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: