Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bobodebeliq - помощник
Привет, миналата година минах на пелети си запазихме старата ВиК инсталация (тръби и разпределители) и всичко работи добре с изключение на това че в стаята където е камината не е достатъчно топло и реших тази година да вкарам още един радиатор в уравнението. Хубаво ама старата инсталация е от метални тръби като за обикновенно ВиК и трудно се правят нови разклонения.
Та по тая тема реших да подменям ВиК и се спрях на варианта Pex-al-Pex с затягащи фитинги (дето се стягат като с гайка) а не с прес фитинги. Инсталацията е изцяло външна няма нищо вървящи в стената освен където има дупки между стаите.
Та въпросът ми е колко лоша идея е да правя инсталацията с този тип фитинги? Има ли някакви скрити проблеми освен цената - консултирах се с една фирма да ми сменят инсталацията и ми препоръчаха медна да направя ама като сметнах цената на медните тръби и лошо ми стана. Бихте ли споделили някой дали е правил такава инсталация и как му се е получило в дългосрочен план?
шоп - майстор
пон окт 11, 2021 8:40 ambobodebeliq написа:
Има ли някакви скрити проблеми
Протичат след време и трябва притягане
krasi92 - майстор
Ако вземеш качесвенни фитинги всичко е наред но и тръбата трябва да е качественна. Цената на хубавите фитинги е близка до цената на пресфитингите. Избор голям. За отклонение за един радиатор си се вкарал във филм с ремонти и дупченици и боядисване. Странно.

Тема "Подмяна на ВиК-то на отоплителната инсталация" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: