Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Victor333 - помощник
горелка грейко рб30.
Вече няколко пъти се опитвам, но пелети те не могат да се запалят. Не съм сигурен дали проблемът е в горелка та или настройките. Четвърта година я ползвам и до сега нямах този проблем. Не съм променял нищо. Има ли вариант да е изгорял нагревателя, който запалва пелети те
andy_forresite - майстор
След първоначалното зареждане на пелетите започва да отброява от 360 секунди надолу и пише "Запалване 1". Като стигне до 250 секунди отвори вратичката на котела и виж дали пушат пелетите. Или дали запалката свети червено в случай че пелетите са малко. Не знам дали изчакваш "запалване 2" цялото и дали си сипва още половин порция след това ...
Иначе отпред на горелката (долу и отляво на дисплея) има 2 бушона с черни капачета. Те се развиват и вътре са едни малки стъклени прозрачни бушончета. На изключена горелка от щепсела провери бушончетата дали не са с прекъснала се жичка. Най-добре с мултицет включен на режим измерване на верига. Писне ли - бушонът е здрав. Единият е за големия шнек си мисля, а другият не знам за какво беше.
Victor333 - помощник
реално не запалва никакви пелети,нито пушат пелетите на нито една секунда от отброяване
така второ заплване,трето и т.н. докато даде грешка и всичко спира.
като погледна през вратичката,нито нещо да награвя ( свети ) ,нито нищо..пелетите са студени.
ще проверя 2-та бушона ( черните отпред долу в ляво на таблото ),но не знам дали ще се справя с проверката.
ще ги отвъртя да видя дали няма прекъсната жичка,но после не знам дали ще се справя с проверката.
Victor333 - помощник
Най-добре с мултицет включен на режим измерване на верига. Писне ли - бушонът е здрав.
отвъртях бушоните - на пръв поглед висчко е наред - НЕ е прекъсната жичката.
но това не го разбрах и не знам как да го направя " Най-добре с мултицет включен на режим измерване на верига. Писне ли - бушонът е здрав. "
ESPACE - майстор
Викай сервиза, явно не е за теб тая работа.
Victor333 - помощник
чет окт 21, 2021 12:34 pmESPACE написа:
Викай сервиза, явно не е за теб тая работа.
аз съм далеч от мисълта,че е за мен тази работа,просто питам,защото ако проблемът е в настройките - ок
но май е другаде
andy_forresite - майстор
Запалката е много корава, но зависи и колко се ползва. При неправилна първа доза (малко пелети) тя се мъчи да запали пелетите, т.е. стои включена много време.
Има случаи поради дефект в управлението (платката) да се включи и запалката повече да не се изключи. Който го забележи вика сервизен или някак го оправя, а който не - запалката изгаря.
Най-добре се обади на сервизния техник. Иначе какво би могъл да направиш ... да изключиш щепсела на горелката, да й развиеш винтовете на капака, да извадиш гофрирания маркуч от горелката, да й махнеш капака и да огледаш за откачил се/скъсан проводник.
Evgeniy - майстор
Моята запалка изгоря, заради пепел в тръбата, в която се намира. И аз 3-4 години я ползвах, но малко петно на нея от боклуци е спукало керамиката. Може би е хубаво когато се чисти с прахосукачка да се изсмуква и тръбата на запалката. Иначе от мотор-барбекю пасна иедеално керамичната.

Тема "Грейко RB30 не запалва пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: