• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Caxo - специалист
Закупих "кюнци" от неръждаема стомана, фи 150мм . Дължината на парчетата са по 1м. Изникват ми няколко въпроса в главата на които се надявам някой да има отговорите... Понеже комина ще е на отстояние от стената (12-13см без изолацията) през какво разстояние да слагам скоби, които да го държат да не падне ? Отделните парчета като ги нанизвам едно върху друго да ги уплътнявам ли и с какво (притеснението ми не е толкова за пушека, колкото ако тръгне смола от сурови дърва или конденз) С колко см вата да го изолирам? Отвън мисля да е поцинкована ламарина.... Ако имате и препоръки, които да спазвам по време на изграждането можете да ги споделите :)

П.П. Като цяло комина ще е 8-9 метра....
sian - специалист
За да не тече конденз ги сглоби като водосточни тръби- на обратно.
minca - специалист
sian написа:
Аз го направих с иноксови от ТЕРАТЕРМ. Стана перфектно.Сглобката е обратно ,както каза сиан.Пристягащи скоби нямат ли
filmatoplo - майстор
Скъпо е но са хубави , един клиент си купи за 800-100 лв му излезе за 16 метра тръби ,кривки .Котела му е обикновен Де дитрих , и пак не задържа сажди , по думите на клиента -само го почукне и саждите падат :wink: .
Caxo - специалист
Ами тоя моя излезе 9 парчета по 1м , но като махнеш снадките излиза около 8,60-70м, беше 236-7лв на 150мм диаметър. Като ги снаждам, мисля да сложа и по малко червен силикон, от този който използвам при ДВГ-та. Пробвал съм на аспух - надата между двуцевката и първото гърне. За около 2-3 години не беше мръднал, ама гърнето изгоря :-D Самия комин го хващам с анкери 10мм през метър... смятам, че е достатъчно ?
sian - специалист
Ако има начин сложи комина вътре, виждал съм поставен в стълбище. Пробити са плочите на междуетажните площадки, няма нужда от изолация и грее много добре.
sian - специалист
minca написа:
sian написа:
Аз го направих с иноксови от ТЕРАТЕРМ. Стана перфектно.Сглобката е обратно ,както каза сиан.Пристягащи скоби нямат ли
И тук ги има , май са по евтини.
http://www.kaminiyona.bg/index.php?language=bg
Caxo - специалист
Принципно идеята е добра комина да е вътре, ако къщата си е само твоя... Със съседи работа трудно се върши....
Caxo - специалист
Комина е готов, остава изолация му... С каква вата да го изолирам ? Задължително ли е да е каменна или може и минерална ? Също така каква дебелина? Ако е каменна на плочи ще може ли да се прегъне да се увие около комина ?
  • 1
  • 2

Тема "Комин от неръждаема стомана." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: