Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте , може ли малко помощ. Камината ми е Ekospar 18 , от запалването й тази година пуска малко пелети и след известно време на работа светва липсата на пелети. Аз контролирам водата на около 42 градуса и след един или два рестарта се топли и заработва нормално. Проблема ми е, че искам за час да стопля бойлера на 60 гр. и тогава спира няколко пъти. Направи ми впечатление, че температурата на комина е много малка около 50-80 градуса Незнам дали има значение, но миналия сезон точно накрая ми изписа, че батерията е за смяна и аз сам си я смених без проблем. Незнам дали тогава са се изгубили някои настройки. Ще съм благодарен на всякакви мнения за решаване на проблема ! Благодаря Ви!
LazarGanev - "Велик майстор"
Човек, не знам какво си пил, но нищо не ти се разбира. Как и защо контролираш температурата на 42*С, а искаш да стопли бойлера на 60*С? И как няма да е ниска температурата на димните газове при температура на водата 42*С?
нед окт 31, 2021 7:48 pmLazarGanev написа:
Човек, не знам какво си пил, но нищо не ти се разбира. Как и защо контролираш температурата на 42*С, а искаш да стопли бойлера на 60*С? И как няма да е ниска температурата на димните газове при температура на водата 42*С?
Не бях пил, но вече съм пил! Аз мога да си управпяван камината и когато искам си вдигам градусите на водата до 60 гр.за да ми стопли бойлера, и само този гръг се загрява. А иначе апартамента ми е много добре изолиран и ако вдигна много градусите не се живее вътре.
Просто, незнам, защо си правиш труда да ми отговаряш след като не си компетентен!
LazarGanev - "Велик майстор"
нед окт 31, 2021 9:43 pmPpeev написа:
Просто, незнам, защо си правиш труда да ми отговаряш след като не си компетентен!
Извинявай, знам че не съм достоен да отговарям на твоите въпроси, но пък и аз съм човек, и аз искам да се забавлявам :cool:
krasi92 - майстор
Щом светка индикатора за пелети значи че има проблем с пелетите а не че му е спукана предна десна гума. Елементарно е.
pavlin83 - специалист
нед окт 31, 2021 7:17 pmPpeev написа:
Здравейте , може ли малко помощ. Камината ми е Ekospar 18 , от запалването й тази година пуска малко пелети и след известно време на работа светва липсата на пелети. Аз контролирам водата на около 42 градуса и след един или два рестарта се топли и заработва нормално. Проблема ми е, че искам за час да стопля бойлера на 60 гр. и тогава спира няколко пъти. Направи ми впечатление, че температурата на комина е много малка около 50-80 градуса Незнам дали има значение, но миналия сезон точно накрая ми изписа, че батерията е за смяна и аз сам си я смених без проблем. Незнам дали тогава са се изгубили някои настройки. Ще съм благодарен на всякакви мнения за решаване на проблема ! Благодаря Ви!
Увеличи подаването на пелети в пар.10 със 1 единица, ако продължава да гасне със още 1 докато спре. Не е лошо и настройките да напишеш

Тема "Светва индикатора за липсата на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: