• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
StefanNikolov - специалист
Здравейте. От 10 дни имам камина на пелети алфа плам дино 27кв. Направих нова инсталация затворена система на къща на 2 етажа с алуминиеви радиатори с общо 114 глидера н600 и медни тръби. Камината е на приземния, а аз грея само втория етаж. Всичко е наред като отопление но проблема е там, че като работи помпата и се чува страхотен шум на движение на вода в радиаторите и се получава акустика в цялата ми къща, с изключение на приземния етаж където е камината. Там е тихо като в пещера. Фирмата която ми прави парното, заедно със странични инженери вдигат рамене и казват, че нямат решение на моя проблем. Казват, че се получава някакъв вид завихряне на водата и се чува дебитът на преминаване през радиатора и до сега не са виждали такова нещо, а инсталацията е прегледана от 2ма инженери и казват че е перфектна. От магистралата излизат 3 кръга към всички стаи. Единствено ми предложиха ел.помпа за автоматично генериране на дебита, но гаранцията ще ми отпадне тъй като камината е дошла с вило. Зададох въпроса към главния дистрибутор за България и ми казаха, че камината е предназначена за минимална мощност от 8.4кв и помпата на първа степен няма логика да шуми, но ето че шуми и тогава по същия начин. Аз притворих с шестограм крановете на изходната вода до почти затворено положение за да намаля шума но не и да го спра.
Моля дайте някакъв съвет. Казаха ми да проверя някакъв баланс вентил но не знам какво представлява. Според вас как мога да оправя нещата? Благодаря.
iliya_i - майстор
Има ли някъде в системата манометър и какво показва той?
пет окт 29, 2021 9:49 pmiliya_i написа:
Има ли някъде в системата манометър и какво показва той?
Да пробвахме от 1.2 бара до 1.5 няма разлика
bmahob - майстор
На коя степен на помпата го прави
съб окт 30, 2021 7:32 ambmahob написа:
На коя степен на помпата го прави
Беше на втора, намалихме на първа- същата работа. Казаха ми ел.помпа, но се съмнявам тъй като и тя си има определен минимум, като моята.
kozl - майстор
Как са комплектовани радиаторите?
На първия етаж има ли радиатори и те шумят ли?
съб окт 30, 2021 8:03 amkozl написа:
На първия етаж има ли радиатори и те шумят ли?
Не на първия е само камината и захранващите тръби вървят под тавана. Никакъв шум. Само като се пусне помпата от радиаторите се чува завихрянето на водата.
kozl - майстор
съб окт 30, 2021 8:03 amkozl написа:
ESPACE - майстор
От крановете на радиаторите е шума.
съб окт 30, 2021 8:34 amESPACE написа:
От крановете на радиаторите е шума.
За кои кранове да проверя горе при термоглавите или долу при излизане на водата. И какво може да направя?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Проблем с парното!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: