Здравейте. От 10 дни имам камина на пелети алфа плам дино 27кв. Направих нова инсталация затворена система на къща на 2 етажа с алуминиеви радиатори с общо 114 глидера н600 и медни тръби. Камината е на приземния, а аз грея само втория етаж. Всичко е наред като отопление но проблема е там, че като работи помпата и се чува страхотен шум на движение на вода в радиаторите и се получава акустика в цялата ми къща, с изключение на приземния етаж където е камината. Там е тихо като в пещера. Фирмата която ми прави парното, заедно със странични инженери вдигат рамене и казват, че нямат решение на моя проблем. Казват, че се получава някакъв вид завихряне на водата и се чува дебитът на преминаване през радиатора и до сега не са виждали такова нещо, а инсталацията е прегледана от 2ма инженери и казват че е перфектна. От магистралата излизат 3 кръга към всички стаи. Единствено ми предложиха ел.помпа за автоматично генериране на дебита, но гаранцията ще ми отпадне тъй като камината е дошла с вило. Зададох въпроса към главния дистрибутор за България и ми казаха, че камината е предназначена за минимална мощност от 8.4кв и помпата на първа степен няма логика да шуми, но ето че шуми и тогава по същия начин. Аз притворих с шестограм крановете на изходната вода до почти затворено положение за да намаля шума но не и да го спра.
Моля дайте някакъв съвет. Казаха ми да проверя някакъв баланс вентил но не знам какво представлява. Според вас как мога да оправя нещата? Благодаря.
Моля дайте някакъв съвет. Казаха ми да проверя някакъв баланс вентил но не знам какво представлява. Според вас как мога да оправя нещата? Благодаря.