Най - вълнуващия въпрос зимно време.
niki_k - помощник
Здравейте,колеги!По каталог димоотвода на Виадрус у 22 е с диаметър 156 мм.Ще станат ли кюнци на 150 мм?
шоп - майстор
Може ама трабва да ги цепиш и да ги изолираш с ал.лента. Може прехода да ги развалцуваш на зег кордон.

Моя виадрус го свързах с инокс 160мм и уплътних с клингеритови конци. По-лесно и надежно ми се стори.
dedal - специалист
чет ное 18, 2021 2:26 pmniki_k написа:
Здравейте,колеги!По каталог димоотвода на Виадрус у 22 е с диаметър 156 мм.Ще станат ли кюнци на 150 мм?
Кюнците ти са 150 ако е като моя U22, мога да ти пратя снимка ако искаш
а на самия котел е коносовидно за да ги набие като хората.
Това е причината да мериш 156.

Разрови се в базар и olx. Аз от там намерих тенекеджия дето ми ги направи от дебела нераждавейка за 150 лева.
При мен меше кривол 150 към 120, един кюнец метър, кривол 120 към 120, 3 метра кюнец до комина.

Цялото от 0.7 неръждавейка 150 лева. Като всичко е нитовано.
Ако му издиря тела ще ти го пратя, май от Пазарджик дойдоха.
niki_k - помощник
Благодаря,колеги!Тук в града има на 150 мм ,а мойте са със 130 мм.с един конусовиден смесител на изхода на котела.156 като информация го намерих в описание на котел с тези данни,не съм го мерил,защото гореше.Искам да сменя 130мм.със 150мм,но имам още един въпрос:От изхода на котела ще тръгва 150 мм."г"образна кривка,следва кюнец около 60 см вертикално нагоре,пак кривка/като другата/за да се захване за нея хоризонтално следващия кюнец -80см.,пак кривка и 10- тина см.кюнец към стената през която минава комина/вътрешен е/,т.е.към розетката.Та въпроса ми е:Трябва ли да я разбивам за по добра тяга от 130 на 150 мм,или мога да сложа редуктор от 150,към 130? Ако го направя с редуктор,ще загубя ли ефекта от по широките кюнци.
шоп - майстор
чет ное 18, 2021 6:15 pmniki_k написа:
Та въпроса ми е:Трябва ли да я разбивам за по добра тяга от 130 на 150 мм,или мога да сложа редуктор от 150,към 130?
Ако ф130 бе достатъчно чехите биха направили фукса ф130.
krasi92 - майстор
Ако си с комин по широк от 130 си направи нещата като хората. За да работи на комин зидан за пернишка печка трябва да е много висок комина и да е с много гладки стени.

Тема "Кюнци за котел на твърдо гориво-Виадрус у 22" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: