Здравейте! Може да се получи някакъв хаос във въпроса ми, но това е защото не съм много наясно и търся съвети. Имам трифазен битов ток, но имам и дилема. Апартамента ни е 3 стаи по около 12-13 кв.м. , системата ще включва и бойлер със серпентина и една лира. Имам още 2 стаи, но се чудя дали да отоплявам и тях, защото зимата никой не живее там. Дилемата ми е да направя парно с електрическо котле или електроден котел,които евентуално да греят и вода, ако има такива или парно на пелети с пелетна камина и радиатори клима 2000. Видях такова готово изпълнения и много ми го хвалят. Чувалче пелети на ден използвали, което всъщност ми е доста невероятно. Бихте ли ми казали, кое ще е по-ефикасно и по-ефективно. Съответно и с кое месечните сметки ще са по-поносими. Всеки ми дава различни съвети, различни стойности и в главата става хаос. Брат ми предлага термопомпа , но това е голяма инвестиция за един апартамент само. Приемам всякакви съвети и критики. Благодаря!
чет дек 19, 2019 3:40 pmremarek написа: Чувалче пелети на ден използвали, което всъщност ми е доста невероятно.Че какво му е невероятното, 30 чувалчета на месец по 6 лева минимум, 180 лева. А още не е пристигнал студа, дето лапа по две, че и по три чувалчета.