Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте специалисти. Преди да звъня на сервизните, реших да се консултирам тук.
Става дума за газов бойлер двуконтурен Viessmann Vitodens 100 закупен 2020г. Добре работи, доволен съм от консумацията, засега (първи сезон ми е). Но забелязах че циркулационната помпа работи постоянно. Въпросът ми е има ли параметър в настройките който да оказва колко време да работи помпата, след изключване на горелката? Котела е с термостат на honeywell безжичен по opentherm, ако това има значение. Моля ако някой е компетентен да даде съвет, или ако има такъв котел да сподели дали помпата му работи постоянно когато е на отопление. Предварително благодаря за отговорите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Какво те притеснява този начин на работа. На много хора с котли на твърдо гориво помпите им работят целогодишно, а ти си с умен котел със съвременен софтуер, който сам избира как да работи помпата. Не се притеснявай, че ще се повреди, не се притеснявай и от висок разход на ток. Външен датчик има ли котелът?
Здравей Лазаре, нямям особенни притеснения. Единствено ме дразни че през ноща се чува работата на помпата слабо, понеже съм с медни тръби може би, а те са добър проводник на всичко. Размишлявам на глас, моля за мнение: като ми издадоха бойлера беше с активирана функция комфорт, и тогава сякаш помпата работеше няколко десетки минути след изгасване на горелката. В последствие аз превключих таз функция на Еко, и като че ли от тогава помпата работи постоянно, но не мога да съм 100% сигурен, все пак стана по-студено, така че променливите се наслагват. Благодаря за отговора.
А да, без външен датчик съм. Някои ми казват да сложа някои- не. Моля за мнение да слагам ли или не. И ако да то какъв е датчика и мога ли да сложа различен от оригиналния, че 160 лева за един тъп термистор, термодвойка, платина 100 или там кавото и да е ми се видят чист обир (ще съм благодарен ако знаеш параметрите на сензора).
LazarGanev - "Велик майстор"
Не ти трябва външен датчик

Тема "Циркулационната помпана газов бойлер не спира да работи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: