Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте, имам монтирана лира в банята към парна инсталация в сградата. Прикачвам две снимки...

Някой може ли да познае марката/модела за да потърся техн. спецификация (datasheet) относно вида и резбата (нямам шублер :sad: ) на съвсемстими термо-регулаторни глави. Ако има значение, както се вижда от едната снимка, лирата се захранва/обезточва от едната й страна (всички други три края са затапени).

Поздрави

Прикачен файл

20220108_174924.jpg

Прикачен файл

20220108_174905.jpg
radius - майстор
Херц мини 28х1.5 :wink:
И хода трябва да е същия.
Благодаря за бързия отговор, помага ми много наистина.

А случайно да знаете, от къде мога да си купя преходник от фитинга, на който е навит Herz TRV-то, към стандарта за този TRV (EMMETI) - прикачвам снимки. Съжалявам за глупавия въпрос, но имам ново (съвсем различно TRV), което е съвместимо с това на EMMETI, но не идва с преходник съвсемстим с това на Herz.

Ако има форумни условия спиращи "реклами" на магазини и т.н. може да ми изпратите на PM, благодаря предварително.

Поздрави

Прикачен файл

20220108_182141.jpg
20220108_182141.jpg (113.79 KиБ) Видяна 814 пъти

Прикачен файл

20220108_182128.jpg
20220108_182128.jpg (116.24 KиБ) Видяна 814 пъти
radius - майстор
Изчакай спецовете, аз съм аматьорче.
Какво му има на херца, че ще го сменяш с емети
съб яну 08, 2022 6:31 pmradius написа:
Изчакай спецовете, аз съм аматьорче.
Какво му има на херца, че ще го сменяш с емети
Взех си едно WiFi TRV (в същност за целия апартамент) и всички останали паснаха без проблем (бяха на Емети), но това е с по-малък диаметър. Иначе за ръчна настройка не съм имал проблем нито с Емети-тата нито с това на Херц.

До колкото разбирам ми е нужен преходник - EAN 4047976760305, но го намирам само в един online магазин и то с изчерпана наличност.

Поздрави
radius - майстор
Да, прилича да е това
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако не си на централно парно, то фактът, че е друг стандарт е добра случайност :wink:
На централно съм, но в нова кооперация. Радиаторите ги монтира "майстор", който аз сам си намерих, но не искам да говоря за това (приказката за вълка и връта му...).
Тази разлика в стандарта м/у този радиатор и останалите сега я откривам. Разбира се термоглавите зная че са различни визуално но мислех че са просто различни, но съвместими модели...
Evgeniy - майстор
Ето тук има коментирано за адаптери:
viewtopic.php?f=10&t=61413&p=960225&hil ... +5#p960225

Общо взето цената на адаптера е колкото на термоглава...
Аз намерих файл за 3D принтер. Може да провериш колко ще ти струва да ти изпечатат един пластмасов от от ABS или по-стабилна пластмаса:
viewtopic.php?f=10&t=61413&p=960225&hil ... +5#p960260
resistbody - майстор
съб яну 08, 2022 6:36 pmmstavrev написа:

Взех си едно WiFi TRV
Помисли дали ще и е комфортно на тая електроника в банята ...

Тема "Знаете ли марката/модела на този фитинг за лира?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: